Mothers and the city

Unde râzi cu lacrimi în București

Eu nu am mai râs cu lacrimi la un spectacol de nu mai știam când, până anul trecut când am văzut Visul unei Nopți de Vară, în regia lui Victor Ioan Frunză, la Metropolis. Și de plâns chiar nu știu să mi se fi întâmplat vreodată, până la Zbor Deasupra unui cuib de Cuci, în aceeași regie.

M-am dus cu așteptări limitate, așa, că văzusem și filmul, citisem și cartea, mai văzusem montări, zău, ce poate să fie nou. Ei bine, este. Nou, proaspăt, impresionant, nici epitete nu am suficiente pentru entuziasmul meu. Trupa de actori e una foarte sudată și talentată, l-am descoperit pe George Costin, care face niște roluri fabuloase, dar în montările lui Frunză fiecare actor, chiar și cei fără nicio replică, sunt remarcabili și memorabili. Unul dintre cele mai bine conturate personaje din Zbor nu are relamente nicio replică și cu toate acestea îți rămâne în memorie. (Carol Ionescu, gasiti aici un interviu cu el )

De atunci am văzut cam tot ce am putut, pentru că e foarte greu să găsesști bilete. E o trupă de teatru fără nume, coordonată, cum spuneam, de Victor Ioan FRunză, iar spectacolele le joacă în scenografia și costumele realizate de Adriana Grand. Spectaculoase și ele, pielea din Romeo si Julieta, matasurile din Colivia cu Nebune, reinterpretarea costumelor de epocă, strălucirea pe care o dau scenei, simplitatea perfectă și elegantă atunci când e necesară. Nimic nu e prea mult, deși tușele sunt adesea groase, dar nu depășesc niciodată linia spre vulgaritate. Shakespeare, în viziunea celor doi, e parcă alt Shakespeare decât cel pe care, probabil, îl știm cu toții.

Am vazut si Colivia cu nebune, ca e tot senzational, ca sunt fascinata de trupa asta de teatru, ca m as duce sa vad de 10 ori acelasi spectacol (gen groupies, da), ca mi se pare pare frustrant ca joaca in sali mici unde e o lupta sa gasesti bilete. Ah, si Mobila si Durere, la Teatrul Dramaturgilor Români, tot in regia lui Victor Ioan Frunză. Iar costumele si scenografia Adrianei Grand sunt senzationale, moderne, stralucitoare, potrivite, excenttrice, dar elegante. Mi ar placea sa am macar 10% din creativitatea si imaginatia acestei doamne.

Ma straduiesc de un an sa scriu textul asta si nu mi iese cum vreau si cum stiu ca merita echipa aceasta. ASa ca mai simplu e sa mergetisa vedeti. DACA GASITI BILETE!!!!!! (tip: teatrul metropolis are newsletter pe whatsapp, la care daca va abonati, aflati cand se pun in vanzare biletele. ASta nu va garanteaza succesul, se dau in maximum 10 minute, dar na, puteti sa incercati. Si dupa aceea zic sa facem o petitie ca sa joace in sali mai mari)

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza