Mothers and the city

Unde gasiti cei mai buni cozonaci (si alte cateva #denelipsit de Craciun)

O sa incep un pic nespecific, cu branza. De cativa ani, cea mai buna branza, la care ma intorc ca la unul dintre parfumurile mele preferate, e telemeaua Pestera, de la fosta Casa cu gemenea, acum magazinul Hoinar. Gasiti tot acolo un minunat cascaval taranesc si un leber pe care nu l am gasit mai bun in alta parte .

Pentru restul de carnuri, ori iau de la Pravalescu (ceafa de porc, de exemplu, mie neplacandu mi prea tare carnea), plus carnati senzationali, plus toba si alte porcarii. Au o oferta mai mare, evident, pentru craciun, o gasiti pe pagina lor. (sa nu va uitati la prajituri!!!!!!!, sunt prea bune, o sa dea dependenta)

sursa foto: LA Pravalescu

Apoi, nu e pe locul 3, dar nu ma lasa altfel, de la Bacania Veche, tot pentru porcarii, dar si pentru pate de ficat, careeste efectiv di vin (in link aveti meniul de Craciun). De obicei luam de aici si salata de boeuf, vad ca nu e in oferta. Au o multime- pe bune- de produse locale alese cu multa grija, le gasiti ori pe site ul lor, ori, desigur, in magazin. De data aceasta au si produse nealimentare, de altfel de acolo am aflat eu de Poemi.  Cozonacii doamnei Nina sunt printre cei mai buni din oras si printre singurii framantati de mana. As vrea sa va rog, daca comandati (se poate pana pe 16 decembrie) sa nu uitati sa ii luati. E pacat de munca si de faptul ca poate ii voia altcineva (un articol explicativ despre cozonacii Bacaniei, aici. O sa aflati de ce sunt serie limitata si cat se munceste la fiecare cozonac in parte). Tot la Bacanie e si o foarte buna selectie de vinuri romanesti.

sursa foto: Bacania Veche

Anul acesta o sa incerc si cozonacii de la Mara Mura, dar nu ii ocoliti nici pe cei de la Pravalescu sau de la Rue du Pain. 

Legume proaspete, oricate mai sunt ele pe piata, iau de la Nasul Rosu.Tot aici, o bacanie de produse romanesti si nu numai. 

sursa foto: Nasul Rosu

Si oricand gasiti toate verziturile posibile in piata Domenii, pe randul din mijloc. 

Tort sa stiti nu prea exista altul in afara de cele de la Tort de Bezea. 

sursa foto: Tort de Bezea

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza