Mothers and the city

Un festival pentru copii si adolescenti

Intr-un mod ciudat, pentru copiii mici si in general fara prea multa rabdare, apetenta, intelegere si chef pentru spectacole, e plin de diverse piese de teatru, ateliere si asa mai departe. Cu cat cresc, cu atat e mai dificil sa gasesti ceva care sa ii intereseze. Adica sa se organizeze ceva care sa ii intereseze. La teatru pendulezi intre piese de adulti si montari pentru copii de 3-5 ani, workshop-uri sunt mult mai putine, si asta cu toate ca e o perioada in care chiar si ei sunt dornici sa invete si sa experimenteze.

Asa ca m-am gandit ca poate va intereseaza faptul ca in noiembrie, la Sibiu, are loc Festivalul Tanar. E un festival de teatru dedicat copiilor si adolescentilor, sunt si 2 week-enduri, daca nu vreti sa ii luati de la scoala. Anul acesta vor fi 5 spectacole romanesti care vorbesc despre comunism. Sigur, stiu ca poate sa sune a cliseu, dar cred ca si copiii nostri trebuie sa inteleaga de undeva care e treaba cu comunismul asta. Si sunt si 30 de ani de la revolutie, asa ca e un prilej bun.

Unul dintre aceste spectacole, recomandat tuturor varstelor, este „În umbra marelui plan”, producție a companiei Reactor de creație și experiment, este semnat de Catinca Drăgănescu. Distribuția este formată din Raluca Mara, Oana Mardare, Paula Rotar și Doru Taloș, scenografia a fost realizată de Anda Pop, iar Catrinel Bejenariu a asigurat asistența creativă. Spectacolul este o cronică de familie care urmărește mutaţiile sociale, politice şi morale din societate şi efectele acestora asupra individului și vieții lui intime. „În umbra marelui plan” este o ȋncercare subiectivă de a reconstitui istoria unui experiment social de proporţii ale cărui consecinţe ȋncă ne bântuie: omul nou şi mitul naţional al promised land-ului autohton.

Intregul program al Festivalului il gasiti aici

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza