Mothers and the city

Transport sigur pentru copii

Nu mi-e clar de ce ni se pare mai sigur să trimitem copiii cu taxiul sau cu Uber -ul. Sigur, sunt situatii de forta majora, dar pentru multa lume e un fel de obicei.

De ce nu imi e clar? Pentru ca soferii de taxi adesea nu au centuri pe locurile din spate. Nu mai vorbesc de inaltatoare sau scaune, ca deja e un fel de science fiction. Pentru ca soferii de pe celelalte aplicatii adesea au senzatia ca pot vorbi oricum cu copiii. Pentru ca nu exista niciun control asupra lor. Pentru ca multora li se pare ca centurile sunt ceva care mai rau incurca si nu le inteleg sensul. Si asta ca sa vorbim doar despre riscurile cele mai frecvente.

In afara de accidente, insa, despre oamenii astia nu stim absolut nimic.Sigur, veti spune, ii urmarim pe aplicatie. Ii urmarim pe aplicatie pana doamne fereste inchid aplicatia. Pana doamne fereste schimba masina. Pana cine stie ce. Nu vreau sa fiu prapastioasa, dar zau, mai bine merge cu metroul decat asa. Si am mai aflat zilele trecute de un serviciu separat dezvoltat de cei de la Black Cab, special pentru copii. Kidscab se numeste. O sa va intrebati de ce ar fi diferit, pai in primul rand pentru ca soferii sunt parinti,

avem soferi care sunt parinti, au evaluare psihologica lunara, fara cazier, fara antecedente in trafic in ultimii 3 ani. Chiar si o amenda pentru centura daca au luat, nu sunt eligibili. Te suna cand lasa copilul, te suna cand il iau.

Aflati mai multe detalii de aici, inteleg ca nu poti sa comanzi pe ultima suta de metri, ci ca trebuie facuta programare. Sigur ca oriunde pot sa apara probleme, dar macar aici exista un control asupra soferilor. Altfel, pe cat posibil, raman la parerea mea. Nu ii trimiteti asa. Am auzit de copii de 6-7 ani care circula cu diverse masini.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza