Mothers and the city

Fiicei mele nenăscute. Cu amar, mama… (Guest post)

Ştiţi faza aia memorabilă din “Dirty Dancing” cu Nobody puts my baby in the corner? El, iubirea imposibilă a vieţii ei, apare când ea nici nu mai spera şi îi ridică sufletul pe aripile vântului şi trupul în braţe, în ritm de dans? Aţi lăcrimat şi aţi visat? Şi aţi sperat să vi se întâmple fix la fel? Măcar o dată?

Ei bine, rău aţi făcut. E un bulshit.

Şi aş fi vrut ca cineva să-mi spună asta. Înainte să aflu singură. N-a fost aşa. De asta o spun eu acum:  “Ba da, fiica mea-cea nenăscută încă. Toată lumea te va pune la colţ. Pe rând…”

Prima educatoare care te va prinde râzând când ea decide că trebuie să dormi

Profesorul care te va surprinde visând în ora în care el vrea să rezolvi ecuaţii

Prietena cea mai bună care îţi va fura păpuşa preferată. Şi mai târziu iubitul

Tatăl care va scoate cureaua. Sau îţi va umili mama

Mama care tace şi înghite

Iubitul care te va schimba cu alta

Bărbatul care îţi va mutila eul, la bine şi la greu, după placul şi asemănarea lui

Bărbatul suflet care nu va avea puterea să umple golul pentru care l-ai desenat, cu creionul ascuţit de ceilalţi, în viaţa ta

Şi restul. Toţi cei care îţi vor ciopli măşti îngheţate pe chip şi vor vrea să-ţi stăpânească sufletul şi mintea într-un pătrat

Aşadar, da, fiica mea cea nenăscută încă. Vei ajunge la colţ de 1001 ori în o mie şi una de nopţi. Te vei prelinge de-a lungul zidului şi te vei chirci, încercând cumva să-ţi păstrezi acolo sufletul care sângerează, cu genunchii strânşi la piept pe post de garou. Şi nu există ursitoare care să împiedice asta. Vei rămâne acolo, ghemuită, şi nu vei înţelege de ce nu vine nimeni să te ridice. Nici Zâna cea Bună, nici Făt Frumos, nici cei 7 pitici. Nici măcar unul din ei. Să-ţi pună pantoful Cenuşăresei. Să-ţi scoată mărul otrăvit care ţi sfâşâie plexul. Sau măcar să te ridice într-un dans, fie el şi murdar.

Dar ştii ce? Aici vine partea mişto. Acolo, la colţ, cu rimelul şi inima curgând pe pereţi, vei ştii la un moment dat că mai jos nu ai unde să ajungi. Şi că de acolo, e sens unic. Ăla care trebuie. În sus. Şi te vei ridica. Şi o vei lua de la capăt.

Şi da, Romeo şi Julieta au fost mişto. Tu fii desteaptă.

Sursa foto: m.inmagine.com

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza