Mothers and the city

O nesimţită cu floricele pe fustă

Încă o ştire din această Ţară a minunilor care este învăţământul românesc.

O doamnă directoare de la o şcoală din Constanţa, parcă, (nici nu contează) a constatat că o elevă de 11 (!!) ani a cutezat să vină la ora dumneaei cu o fustă neagră dar care avea floricele albe (deci nu pokemoni, nu zvastici, nu însemne satanice, ci FLORICELE).

Cunoscut fiind faptul că, la vârsta asta, copiii nu îşi aleg şi nu îşi cumpără singuri hainele, tovarăşa i s-a adresat elevei cu diplomaţie şi simţ pedagogic: „Tu eşti proastă? Nu ştii că n-ai voie decât cu fustă neagră? Nesimţito!”

Şi pentru că nesimţita, în nesimţirea ei juvenilă, nu dădea semne de căinţă, probabil, cadrul didactic (că aşa i se spune parcă) a dat copila afară. Nu de la ore, monşer, din şcoală!!

Fetiţa, ce era să facă? S-a dus acasă. Pentru asta, a traversat singură-singurică o cale ferată şi un drum naţional cu 4 benzi.

Bun. Acestea fiind faptele, mama fetei s-a dus la şcoală peste madam directoare să facă scandal, pe bună dreptate. O tragedie s-ar fi putut întâmpla şi faptul că nu s-a întâmplat s-a datorat probabil numai atenţiei fetiţei la traversare, întârzierii trenului sau traficului nu foarte intens din clipa aceea.

Şi ştiţi ce i-a spus tovarăşa mamei impertinente?„Ăsta e regulamentul! Fustă NEAGRĂ FĂRĂ NICIUN MODEL! N-avea ce căuta în şcoală! Nici nu ştiu cum a intrat!”. Vigilentă, mama observă în bănci o fetiţă cu fusta bleumarin şi o întreabă pe madam: „Şi atunci, pe ea de ce n-aţi dat-o afară?” Răspunsul tipesei vine năucitor: „Păi da, dar n-are floricele!”

Bine bine, veţi spune, dacă ăsta e regulamentul…Da, dar haideţi să vedem cum se aplică acest regulament.

Oare regulamentul ăsta nu specifică şi faptul că dascălul este răspunzător pentru copiii din clasa lui atâta timp cât ei se află sub jurisdicţia şcolii, adică în cele 4-6 ore de curs?

Oare acest regulament nu interzice strângerea de bani pentru fondul clasei?

Oare acest regulament nu interzice acordarea de atenţii pentru profesori?

Oare regulamentul bunului simţ nu interzice predarea unor lecţii precum intoleranţa, nepăsarea, limbajul jignitor, umilirea copiilor?

Oare regulamentul ăsta va garanta că şcoala asta se va face bine vreodată? Că, în afară de chimie, geografie, fizică, copiii noştri vor învăţa de la aceşti oameni care ar trebui să le fie modele în viaţă, cele mai importante lucruri: compasiunea, înţelegerea, politeţea, umanitatea?

Nu am nimic împotriva regulilor dar am ceva împotriva regulilor absurde. Nu am nimic împotriva uniformei dar am ceva împotriva uniformizării tupeului şi aroganţei. Şi, nu în ultimă instanţă, nu am nimic împotriva pedepselor dar am ceva împotriva pedepselor care pun în pericol viaţa copiilor.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza