Mothers and the city

Londra – 5 tipsuri pentru un (copil de) turist fericit

Noi am fugit pentru un weekend. Şi am încercat să ieșim cât mai ieftin. Dacă se poate spune așa ceva în Londra:)
– în mod deosebit pentru aceasta destinaţie, zborul low-cost nu prea e o afacere. E mai ieftin dar transportul ulterior de pe Lutton în oraş “compensează” din plin. Başca aglomeraţia la îmbarcare… Başca locurile răsfirate prin tot avionul… Îţi mai trece supărarea cu o cafea pe aeroport înainte de decolare. Oricum va fi cea mai ieftină cafea băută în următoarele zile:)


– Oysterul e sfant. Îl încarci cum ai ajuns. Când pleci, daca ţi-au mai rămas bani pe el, îi recuperezi. E cea mai convenabilă variantă de transport, valabil şi pe autobuz şi pe metrou. Care merg peste tot şi pentru niciunul nu aştepţi mai mult de câteva minute. Exact de o ţigară şi o gură de cafea. Oricum nu poţi să ajungi în Londra şi să nu urci în vestitele autobuze roşii supraetajate. Metroul e şi el un spectacol în sine. Se cântă la intrare. Se cântă înăuntru. Şi se cântă chiar bine. Mai că-ţi pare rău că nu întârzie niciodată, măcar 2-3 minute ca la noi….


– mici sau mari, trebuie să mergeţi aici. M@M’s World. Magazinul… sau mai bine zis-muzeul bomboanelor. 4 etaje, nu pot să estimez suprafaţa, şi peste tot numai M@M. Sub toate formele. Căni, jucării, perne, pijamale, tricouri, chiloţei. Şi, desigur, miliarde de bomboane de toate culorile şi mărimile. Intrarea e free. Daca se poate spune aşa, căci la ieşire… te taxează copilul. Sau poftele personale, după caz. Judecând după privirea de căprioară fericită a fiului, zic totuşi că merită. Bine, nici faţa mea nu era departe de a lui…


– din ciclul “De vizitat gratis” nu rataţi Westminster (exteriorul), Science Museum şi National History Museum-dar asta pentru copii. Dinozauri, balene, păsări, secţiunea vulcani care e şi interactivă. Pentru noi, ăştia mai mari- muzeul Victoria si Albert. Christi a zis “wow” de 2 ori dupa care a decis. Nu au wireless deci sucks.
– pentru o cină bună şi ieftină-sau invers- China Town rulz.  Veţi primi mâncare ok. la preţuri acceptabile pentru Londra, dacă ştii unde să mergi… şi nu insişti neapărat să afli ce bagi în gură…

To be continued….

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza