Mothers and the city

Ghid de supravieţuire la Gaudeamus. Episodul 1- cumpărături pentru copii

Introducere: există, desigur, două variante de a merge la Gaudeamus. Cu copil sau fără copil, logic. Eu, pentru că sunt mai excentrică, merg prima dată cu copil, a doua oară fără. Prima dată cu copil în ideea să vadă şi el cărţi adunate la un loc, oferte, să se bucure de ele, să descopere singură ce vrea. Plus că în ultimii ani târgul e foarte child friendlz, cam toate editurile aduc oferte speciale, au amenajate locuri pentru copii, ateliere, şamd. O duc de la 2 ani (asta sincer a fost o greşeala, dar na, e prea târziu să mai facem ceva). De mers cu copilul e ideal în primele zile ale târgului, miercuri, maximum joi, pentru că pe urmă e o luptă pe care nu o poţi câştiga. Cu copil, geci, pungi cu cărţi, aglomeraţie, oameni care se calcă în picioare, nu poţi să ieşi decât învins. A doua oară mă duc fără copil pentru mine însămi şi ca să cumpăr şi cadouri pentru nenumăratele sărbători ce urmează.

Bun. Revenind. Ce şi-a cumpărat Smaranda ieri:

  1. De la editura Pandoram (adica la standul editurii Trei) două cărţi cu elefantul Elmer, sunt la ofertă, 13 lei parcă. Sunt şi foarte frumos desenate şi uşor de citit şi vorbesc despre ce înseamnă să fii diferit. Au intrat deja pe lista de hituri, o să vă povestesc altă dată despre lista de hituri, că altfel mă lungesc prea mult.

elmer

Tot de acolo am luat şi Adio Bursuc, Micuţa mea stea, Te iubesc zi şi noapte (aceasta este in versuri, merge cred pentru copii mai mici, dar e foarte frumos ilustrata)  Ce-ţi mai aduci aminte ( asta e o serie foarte drăguţă cu ariciul şi iepuraşul şi cum îşi construiesc ei prietenia) si Minunata pălărie a lui Millie (şi asta o să fie sigur printre favorite. Pe scurt, lui Millie îi plac pălăriile din vitrina magazinului, însă nu are bani să-și cumpere una. Vânzătorul are o soluţie pentru ea: nu trebuie decât să și-o imagineze…)

 

bursuc

 

De la Didactica Publishing am luat Povestea unui Brotăcel, e aceeaşi serie cu cele ilsutrate de Eve Tharlet, vedeţi aici ilustraţiile ei, sunt absolut fantastice.

La Corint Junior sunt o gramadă de cărţi frumoase. Din fericire am plecat doar cu Animale Drăgălaşe în culori Zen, o carte de colorat şi cu Secretele Magice ale lui Moş Crăciun. Site-ul lor merge prost, din păcate, nu reuşesc să le găsesc acolo. Mai aveau o enciclopedie a picturii pentru copii, cred că o iau în tura a doua.

Mai avem Fetiţa din Floare, a lui Petre Crăcin, îl găsiţi la etajul al doilea, lângă Bibilioteca Metropolitană, unde, apropo, sunt organizate ateliere pentru copii, au nişte kit+uri de colorat foarte drăguţe şi piese de teatru, noi am stat vreo jumătate de oră prin zonă.

Am mai luat şi ce ne mai lipsea din colecţia Păpuşile lumii , tot de la Didactica Publishing. Smarandei îi plac de ceva vreme, nu e vizită în librărie să nu cumpărăm una dintre ele. Sunt bune şi la drum lung cu maşina, dacă vă pregătiţi de Austria de iarnă sau Grecia de vară.

La final, după aproximativ 3 ore, situaţia se prezintă în felul următor

copilepuizat

Episodul următor, cărţi pentru fete mai mari.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza