Mothers and the city

Festivalul de Stiinta. De ce sa mergeti, cand sa mergeti, unde sa mergeti

Sunt multe evenimente in cadrul festivalului, gasiti toata lista aici. Noi ne-am oprit la ce ni s-a parut noua interesant.

 

  1. Purificarea apei, laborator pentru copii- vineri, 28 septembrie, În cadrul Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, corpul P, Sala D 013 

“Chimia, ştiinţa compoziţiei şi proprietăţilor materiei, ne ajută să avem o viaţă mai bună. Produsele obţinute prin intermediul chimiei sînt peste tot – plasticul din care sînt făcute ţevile pentru apă, fibrele hainelor noastre, combustibilul maşinilor; aplicaţiile acestei ştiinţe în viaţa de zi cu zi sînt nenumărate.

Atelierele Kids’ Lab de anul acesta vă vor da posibilitatea de a petrece o oră în lumea poluării și purificării apei. Care sunt procesele chimice și fizico-chimice prin care apa murdărită constant apare din nou curată la noi la robinet. Aflăm printre altele despre filtrare, precipitare, ect

În cadrul atelierelor participanţii au ocazia să efectueze ei înşişi experimente chimice în condiţii de siguranţă, utilizînd truse de lucru adaptate vîrstei şi cunoştinţelor pe care le deţin la acel moment. Laboratoarele se desfăşoară sub atentă supraveghere a studenţilor voluntari din Secţia de Tineret a SChR şi sub îndrumarea unui cadru didactic. “

Important, pentru clasele organizate inscrierile se fac aici. Pentru copiii insotiti de parinti, aici

 

2. Virtual Reality Cinema- asta mi se pare foarte tare, cititi aici . Este in fiecare zi a festivalului

 

3. Stiinta Punerii de Intrebari- sambata, 29 septembrie, la Planeta Stiintei. ASta e un eveniment care ar trebui sa fie obligatoriu pentru copii gen Smaranda, care intreaba NON STOP cate ceva, dar e pentru copii peste 10 ani, deci probabil la anul

“Într-un citat bine cunoscut, Einstein susținea că dacă ar avea 1 ora pentru a rezolva o problema de care ar depinde viață lui, ar petrece 55 minute asigurându-se că răspunde la întrebarea corectă.

Întrebările sunt importante pentru că țin curiozitatea trează, aprofundează înțelegerea, structurează gândirea critică. Cu toate acestea, puține școli sau profesori se preocupă de dezvoltatul acestei importante abilități în copii.

Când știi că poți pune întrebări care să te ajute în ce îți doreșți să faci, că știi cum să le pui și cum să ți le prioritizezi, te poți simți împuternicit, în controlul situației tale fie că este o situație de învățare sau una de viață.”

 

4. Ghidul micului astronom+ duminica, 30 septembrie , pentru copii cu varste de peste 7 ani

5. Sunt, de asemenea, mai multe vizite la diverse fabrici unde pot afla o gramada de lucruri interesante. bine, eu sunt fan how it s made, poate de aceea :))

Oricum, uitati va din timp, inscrieti-va, de obicei e aglomerat. E pacat sa nu o faceti.

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza