Bârfe in the city, Mothers and the city

Doamna Carmen şi virtuţile sale

De aproape un an de zile, toată lumea vorbeşte despre doamna Carmen. Doamna Carmen Iohannis. Soţia preşedintelui. Că e frumoasă. Că e elegantă. Că ce rochie. Că ce apariţie. Că ce picioare frumoase. Că fusta e prea lungă. Că fusta e prea scurtă. Că de ce geantă plic. Că de ce o ţine în mână pe geanta plic şi n-o lasă la protocol. Că are consilieri sau că n-are consilieri. Că ce bine îi stă cu roşu, dar ce rău îi stă cu verde. Că poate ar trebui să îşi lase părul mai lung sau, dimpotrivă, că i-ar sta mai bine cu părul scurt.

Că ce bine, Doamne-ajută, avem şi noi în sfârşit o Primă Doamnă, că atâta ce ne-a lipsit, că de aia nu ştiam cum şi unde să mergem mai departe. Între timp, în tot acest an, doamna Carmen nu a spus nimic. Dar absolut nimic. O vorbă. Să îi ştim vocea măcar. Poate are voce de Amanda Lear sau poate e piţigăiată, habar n-avem, căci în ciuda tuturor acestor apariţii publice şi a conturilor false de Facebook, doamna Carmen zice că e o prezenţă discretă. Atât de discretă încât participă doar la vizitele în străinătate şi la deschideri de festivaluri.

 

Plus veşnice comparaţii cu Michelle Obama.

 

michelle-obama-1024

Michelle Obama care, doamnelor şi domnilor, cu toată dragostea, face lucruri, participă la campanii, are propriile proiecte, face vizite separat de preşedinte, se ocupă de diverse, strânge fonduri, e mondenă.

Michelle-Obama

Face. Nişte lucruri. De exemplu dansează.

Mă gândesc că şi doamna Carmen a noastră, dacă tot o vrem prima doamnă, ar avea de ce să se ocupe. Mai un pacheţel de rechizite la copiii săraci, mai o vizită pe la spitale sau cămine de bătrâni, parcă ar fi mai bine puse în valoare rochiile de creatori. Între timp, ea tace. Elegant, ce e drept.

carmen

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza