Mothers and the city

De la Cannes la Bucuresti

Pentru mine, care visez de o viata sa merg la Cannes, faptul ca in fiecare toamna cineva se ocupa sa aduca cele mai importante filme de la festival si aici in Romania e minunat. Pentru ca sunt filme care nu prea ajung in cinematografe si  sunt filme greu de gasit. Les Films de Cannes à Bucarest  are loc anul acesta între 14 și 23 octombrie 2016, pentru al șaptelea an, cu o ediție extinsă și cu cele mai așteptate filme din selecția Festivalului de la Cannes, în peste 100 de proiecții.

Asadar, eu anul acesta vreau sa vad urmatoarele:

  1. American Honey, cu Shia LaBoeuf (Star (Sasha Lane), o adolescentă care provine dintr-o familie cu probleme, fuge cu un grup de tineri care vând abonamente la o revistă, din ușă în ușă, de-a lungul coastei americane. Acaparată de stilul de viață al găștii în care se află și Jake (Shia LaBeouf), Star devine prinsă într-un amețitor carusel al petrecerilor fără sfârșit, al intrigilor amoroase și al ilegalităților.)

E unul dintre filmele despre care s-a vorbit foarte mult anul acesta. Aici aflati mai multe

american-honey_2-660x330

2. Juste la fin du Monde, care a si castigat, de altfel Marele Premiu la Cannes anul acesta. (După 12 ani de absență, un scriitor se întoarce în orașul natal, plănuind să-și anunțe familia cu privire la moartea sa iminentă. Lucrurile nu decurg așa cum plănuiește – o serie de conflicte vechi ies la iveală, alimentate de singurătate și îndoieli, în timp ce toate încercările de empatizare sunt sabotate de incapacitatea oamenilor de a asculta și de a iubi.)

3. Desigur, ultimul film al lui Pedro Almodovar, Julieta

julieta

 

Si daca n-ati vazut Bacalaureat, ultimul film al lui Cristian Mungiu, va avea si el o proiectie speciala. S-au lansat multe filme romanesti anul acesta, din punctul meu de vedere Bacalaureat a fost cel mai bun. Ah, si tot in cadrul FEstivalului filmelor de la Cannes va avea loc si premiera lui Toni Erdmann, pe 14 octombrie.Filmul a castigat premiul criticii, la Cannes si este comedia care a facut cu adevarat senzatie anul acesta pe Croazeta. Toni Erdmann spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie și pus mereu pe glume, care hotărăște să îi facă o vizită surpriză fiice sale, o femeie de carieră care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în București.

Sunt o gramada de evenimente conexe, de asemenea, plus filme noi ale lui Radu Jude si Nae Carnafil, plus, plus, plus.

PS: Nu uitati ca de luni incepe si Festin pe Bulevard

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza