Mothers and the city

Cum îmi protejez copilul şi creierul (P)

Fac parte din categoria mamelor uşor obsedate de curăţenie. Bine, recunosc, uşor este un termen de răsfăţ. În perioada de bebeluşeală a fiică-mii eram de-a dreptul obsedată. Totul trebuia să fie şters, spălat, dezinfectat. Produsele antibacteriene deveniseră prietenii mei cei mai buni. Şi au rămas. Ce credeaţi, că m-am schimbat aşa, peste noapte?

După ce copilul a început să depăşească graniţele căruciorului/pătuţului iar podeaua şi pământul au devenit cei mai buni prieteni ai lui, am căutat cea mai la îndemână soluţie ca să nu îi îngrădesc lui libertatea dar nici să nu se îmbolnăvească de la ce culegea de pe unde mergeam. Doar ştiţi cum e: orice vede este bun de băgat în gură iar mâinile murdare şi lucrurile culese de pe jos au un magnet special. Şi cum nu avem mereu la îndemână apă şi săpun, gelul antibacterian Touch a devenit nelipsit din viaţa noastră. Pun gel pe mâini, îl întindem bine şi în 15 secunde, gata cu 99,99% din bacterii şi microbi. Şi ca să fiu sinceră, odată cu microbii dispar şi vreo 50 de procente din stres. Merg cu fata la supermarket? Scot şerveţelele antibacteriene, şterg căruciorul, pun copilul şi viaţa pare mai frumoasă. A băgat lanţul acela de la cărucior în gură? Ce bine că am apucat să îl curăţ! No stress, no worries. Vrea să mănânce în timp ce eu aleg produsele? Dacă n-aş avea gelul la mine i-aş recomanda să-şi pună pofta în cui iar ea mi-ar recomanda nişte dopuri de urechi. Şi aş pleca probabil din magazin şi fără cumpărături şi plină de nervi. Aşa, îi dau cu un pic de gel pe mâini, ea mănâncă fericită, eu îmi fac cumpărăturile liniştită. Şi îmi place că pot să îl găsesc rapid. Noi, femeile, avem întotdeauna genţi mari şi pline cu de toate. Dar sticluţa cu gel se potriveşte perfect într-unul dintre buzunare, la îndemână, aşa că nu trebuie să răstorn toată geanta ca să pot să curăţ copilul şi pe mine, desigur.

Fiică-mea este şi ea fan. Pentru că îi plac banii(a învăţat repede cum se obţin hainele, jucăriile etc), când o cauţi, o găseşti cu mâinile în portofel. Al meu, al lui taică-su, nu face discriminări. Oriunde suntem, ea scoate banii din portofel şi face contabilitatea. Iar noi turbăm, pentru că banii sunt printre cele mai murdare obiecte cu care umblăm zi de zi. Noroc cu gelul antibacterian(chiar, ar trebui inventat un portofel cu spaţiu pentru sticla cu gel), că rezolvăm problema cât ai spune supercalifragilisticexpialidocious. Dacă reuşiţi să spuneţi asta mai repede de 15 secunde sunteţi foarte tari şi vă rugăm să mai spuneţi o dată.

Şi nu uitaţi: Touch te protejeaza zi de zi!

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza