Mothers and the city

Concurs cu ghiozdane

Desigur, incepe scoala, habar n am cine se bucura, eu cu siguranta nu. Iar trezit dimineata, iar trafic, iar drumuri, iar de toate, sorry, chiar nu. As putea sa ma lamentez pe 400 de pagini cel putin, dar nu despre asta este vorba astazi, ci despre faptul ca inceputul scolii inseamna si rechizite. Si una dintre cele mai importante achizitii e cea a ghiozdanului. E interminabila dezbaterea legata de cat de greu trebuie sa fie acesta, e mai bun tip troller sau e mai bun de spate, cum convingi un copil sa il tina pe ambii umeri, in fine. Ce spun specialistii insa sunt urmatoarele: Copiii petrec, în medie, 175 de zile pe an cu ghiozdanul pe spate. Fiind în plin proces de dezvoltare, oasele și coloana copiilor sunt mult mai fragile comparativ cu cele ale unui adult, motiv pentru care greutatea maximă a unui ghiozdan echipat pentru școală, nu trebuie să depășească 10-15% din greutatea copilului. 

 3 sfaturi pentru alegerea ghiozdanului perfect

  • Ghiozdanul trebuie să fie ergonomic (să aibă suport lombar și curele ajustabile).
  • Ghiozdanul trebuie să aibă carcasă și întăritură pe trei laturi.
  • Ghiozdanul nu trebuie sa fie cu mult mai lat decât umerii copilului.

Cele mai frecvente 3 greșeli pe care părinții le fac când cumpară un ghiozdan sunt:

  • Aleg, de fapt, un rucsac, nu un ghiozdan. Se gândesc să fie ușor, iau ceva din pânză, dar nu țin cont că greutatea manualelor va pune presiune inegală pe coloană.
  • Aleg un ghiozdan cu role (care, deși este practic pe suprafețe asfaltate, când trebuie ridicat aplică o presiune mare asupra coloanei) 
  • Aleg un ghiozdan cu o singură bretea (total nerecomandat pentru că aplică presiune pe un singur umăr).

(Am stat de vorba, la Antena 3 Live, si cu terapeutul postural Marius Viorel Dinca despre ghiozdane, dar si despre alte teme legate de postura, gasiti interviul aici, daca doriti https://www.facebook.com/Antena3Oficial/videos/358332998168242/UzpfSTEwNzM0NzczMDI6MzA2MDYxMTI5NDk5NDE0OjEwOjA6MTU2NzMyMTE5OToxNjg0OTY2NDIwMzk4OTE3MDQ/ )

În momentul de fata, in Romania, singurele ghiozdane recomandate de Societatea Română de Pediatrie sunt cele de la Herlitz. 

 Câteva date despre ghiozdanele Herlitz 

Poziția ghiozdanului este în întregime reglabilă în funcție de conformația copilului – lucru extrem de important. Menținerea fermă a ghiozdanelor pe spate, lipite de omoplați și reglate în funcție de înălțime, este unicul mod de a evita defecte de postură, conform recomandării medicilor și sunt și foarte ușoare. Modelele Bliss, Loop și Smart  au sub un kilogram și sunt pentru copiii cei mai mici, iar pentru clasele următoare exista modelele  Motion,  Flexi și Midi, care cântăresc puțin peste un kilogram. 

Ce mi a placut insa mie foarte mult este ca ghiozdanele de la Herlitz au materialereflectorizant sau fluorescent, pentru ca un copil sa fie vizibil si in trafic. Pentru ca toate detaliile sunt importante si mi se pare ca niste producatori care tin cont de asta merita sa fie felicitati. 

Si, pentru ca noi dorim sa treceti mai usor prin depresia intoarcerii la scoala, avem un concurs rapid si frumos. Scrieti ne pana pe data de 31 august ce ghiozdan de la Herlitz v ar placea pentru copilul vostru, pe urma facem tragere la sorti cu random si cine castiga, castiga. Anuntam rezultatul in maximum 2 zile, iar castigatorii trebuie sa ne contacteze in urmatoarele 48 de ore. Avem 3 premii, 3 ghiozdane, va asteptam si va dorim succes.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza