Mothers and the city

Cele 7 prioritati ale viitorului presedinte Smaranda Petrisor

  1. Sa exista o zi in care adultii sa spuna doar DA (dar sa spuna convinsi, nu doar asa, ca sa zica)
  2. Spitalele sa fie frumoase
  3. Scoala sa inceapa la ora 9.30 cel mai devreme
  4. Mult mai multe vacante (inclusiv cea de Halloween pentru cei de la clasa a V a in sus)
  5. Site urile sa nu te mai puna sa platesti transportul coletelor (ca sa nu mai zica parintii ca nu cumpara ceva, pentru ca trebuie platit si transport)
  6. Toate jucariile sa fie mai ieftine si mai de calitate. (Sa nu mai fie porcarii in magazine, ne simtim jigniti, a declarat viitorul presedinte)
  7. Copiii vor avea dreptul de a nu mai fi fotografiati decat atunci cand isi doresc ei, nu cand doresc parintii

 

Am intrebat -o, de fapt, pe Sma, ce ar vrea ea, de Ziua Drepturilor Copilului, care se sarbatoreste pe 20 noiembrie. Acestea au fost raspunsurile, nu am cerut detalii, sa stiti, pentru ca mi a fost frica de faptul ca e posibil sa le si aflu.

Ziua Drepturilor Copilului se sarbatoreste in intreaga lume si este de fapt Aniversarea Conventiei cu Privire la Drepturile Copilului,  cu motto-ul “pentru copii, de catre copii”. Este ziua in care le dam copiilor puterea, incurajandu-i sa se exprime.De aceea, ar fi poate simpatic sa ii intrebati si voi pe copiii vostri ce ar vrea ei si cum vad ei lumea. Cum vad politica, sportul, divertismentul, ce ii deranjeaza, ce le place. E un moment in care  copiii din intreaga lume isi unesc vocile in solidaritate cu cei mai vulnerbili dintre ei si promoveaza drepturile copilului, cum ar fi accesul la educatie pentru fiecare copil. Ce mai puteti face? Sa semnati petitia initiata de Unicef, cea prin care copiii ar trebui sa devina o prioritate pentru adulti. Aveti mai multe optiuni pe care le puteti sustine, o sa vedeti ca e greu. Eu am ales dragoste, dar m am gandit mult daca sa nu pun educatie. Sau copilarie. Sau oricare dintre celelalte. Gasiti petitia aici

 

 

 

Mai jos, videoul de promovare a campaniei, merita sa il vedeti

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza