Mothers and the city

Ce stim si ce nu stim

39 azi. Medicii si statisticile spun ca a 7 a zi este critica in cazul arsilor, pentru ca apare riscul de septicemie.  (detalii aici ) Nu stim si nu vom sti niciodata daca vreunul dintre cei care au murit azi ar fi putut fi salvat in strainatate. Pentru unul dintre ei a fost pregatit transport acum 2 zile, dar medicii care trebuiau sa il preia au spus ca nu isi asuma riscul. Pentru altii situatia s a inrautatit brusc. Cititi aici si declaratia lui Dan Enescu, managerul de la Grigore Alexandrescu. Pe scurt, Enescu spune ca sistemul nostru ar fi putut negocia fără niciun fel de problemă în condiţiile unui traumatism accident colectiv normal, dar acesta are ceva supradăugat, cu care cu greu te poţi lupta. Noi ne confruntăm cu nişte cazuri pe care reuşim să le aducem la o stare aproape bună şi dintr-o dată încep să se prăbuşească. Nu este evoluţia unei boli ale arsurii nomală pe care o cunoaştem până acum. Ne putem aştepta la orice”
Sunt doctori de la noi, neimplicati in tratarea acestor cazuri, care spun ca echipamentele folosite sunt conforme standardelor de acum 30 de ani. Nu stim daca e asa sau nu.
Ce mi se pare incredibil e ca nu exista nici in momentul asta o echipa care sa stie exact situatia pacientilor, care trebuie transferat si care nu, ce spitale din Europa le pot prelua si cum se pot organiza lucrurile. Nu exista o persoana de contact la nivel oficial care sa coordoneze toate aceste eforturi.
Pentru toate aceste ” nu stim” sunt necesare niste raspunsuri. Dar niste raspunsuri de la niste oameni care stiu despre ce vorbesc.

Pentru ca altfel, e la fel incredibil cati dintre cei care isi ocupa timpul cu datul cu parerea pe Facebook stiu. Stiu si care sunt sansele unui bolnav, stiu si care sunt exact conditiile, stiu cum se dozeaza tratamentele, stiu ca s-au ascuns morti, stiu ca incendiul de la Colectiv a fost premeditat, stiu ca fundatiile fura bani. Stiu tot. Si nu numai ca stiu. Stiu medicina si odata cu aceasta tragedie au depasit nivelul pediatrie, cand dam sau cand nu dam antibiotice.  Au ajuns la specializari la care medicii nu ajung in zeci de ani de scoala. Trauma multipla. Arsuri. TErapie intensiva. Septicemii. Complicatii. Gaze toxice.

Ceea ce, din pacate, nici trollii nenorocirilor nu stiu, e ca ce fac ei e foarte rau. Pentru ca umplul spatiul, timpul si mintile oamenilor cu neincredere si informatii false si asa nu mai apuca sa circule nici cele corecte. Mie mi e frica de ei si de rautatea lor, pentru ca e toxica. La fel de toxica este si incompetenta autoritatilor. Si din pacate, intre toxicitatile astea doua, nu stiu cum o sa iesim la liman.

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza