Mothers and the city

Ce putem face toamna prin Bucuresti

O varianta ar fi  nava spatiala Green Bee din Parcul Tineretului, cel mai amplu proiect de educație ecologică pentru copiii cu varste intre 6-14 ani. Proiectul le oferă celor mici posibilitatea de a dobândi cunoștințe despre ecologie și de a-și dezvolta deprinderi responsabile față de mediul înconjurător într-o manieră atractivă și interesantă, prin intermediul unei călătorii imaginare în spațiu cu nava Green Bee din Parcul Tineretului, zona Rozariu.

Astfel, in parcul Tineretului, a fost creat un spatiu multimedia, sub forma unei nave spatiale – o constructie moderna cu un diametru de 50m, echipata cu ecrane de proiectie, calculatoare interconectate cu touchscreen, efecte speciale si sisteme automatizate.

Nava spațială Green Bee are o abordare inovativă a protejarii mediului, prin educarea celor mici într-un spațiu multimedia și prin oferirea acestora a unei experiente proprii de învățare. Îmbină într-un mod unic două componente vitale pentru evolutia planetei: educația și protecția mediului.

de ce? Pentru ca e important  pentru copii să fie informați de mici despre cum pot proteja mediul,  iar creșterea gradului de conștientizare, în rândul lor, a impactului pe care îl au activitățile umane asupra mediului înconjurător sunt, de asemenea, extrem de importante.

Călătoria imaginară în Univers reprezintă etapa proiectului care are scopul de a atrage atenția, implicarea și imaginația copiilor. Partea a proiectului Bee Green – elevii sunt încurajați să treacă din zona imaginară în zona de acțiune și implicare personală.

Cei mici vor învața să prețuiască mai bine resursele naturale, mediul și ecologia în momentul când vor realiza ca nu orice loc din Univers poate reprezenta o „casă” la fel de primitoare ca Terra.

O clasa de ecologie – “calatorie spatiala” se face cu maximum 10 copii si minimum 4 si dureaza 45 de minute. Proiectul se desfasoara zilnic pe durata a 9 luni pe ani, atingand peste 7.000 de copii annual.

Programul navei Green Bee este de luni pana duminica, incepand cu ora 10:00 pana la ora 18:00, accesul este GRATUIT, iar programarile pot fi facute la numarul 0213106397 / 0728961787 sau pe adresele office@greenrevolution.ro /cristina.vasile@greenrevolution.ro

În cele patru sezoane, peste 30.000 de copii au vizitat nava Green Bee și au învățat cât de important este să protejam mediul în care trăim. PRoiectul apartine asociatiei Green Revolution si Kaufland.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza