Keep it simple..., Mothers and the city, Survival Cooking

Ce (NU) le dăm copiilor să mănânce

Cu toții am auzit de Jamie Oliver. Și știm cât s-a luptat până a obținut ca în școlile din Anglia să fie introdusă o alimentație sănătoasă.
Astazi, ȋn toată România și ȋn toată lumea se va sărbători Food Revolution Day ȋn școli, un proiect global conceput de Jamie Oliver, care iși propune educarea zi de zi pentru o alimentaţie sănătoasă şi introducerea lecţiilor de educaţie alimentară şi gătit ca disciplină obligatorie ȋn toate şcolile de pe glob.
Ei bine, asta se intampla deja in multe tari. In Spania, de exemplu, copiii invata, la scoala, despre piramida alimentara, au lectii de gatit, iar la cantina nu se gasesc dulciuri sau sucuri.
Prin comparatie, in scolile noastre, tonomatele cu dulciuri si chipsuri troneaza pe holuri, la coltul scolilor este nelipsitul butic cu de toate, mai putin ce trebuie, iar la afterschool-uri si inteleg ca si gradinite, meniurile includ, fara probleme, paste la greu, cartofi la greu, prajituri si dulciuri din comert (in fiecare zi!), plus ca in mancare se pune, la copii de 3 ani sau mai mici chiar, glutamat de sodiu!
Ce vreau sa va spun, dintr-o perspectiva pur personala. Pana la 7 ani, cand a ajuns la scoala si, implicit, after-school, copilul meu nu avea nicio problema de greutate. Din momentul ala incolo, lucrurile au luat-o razna. Nu ne-am impacientat, desi ar fi trebuit si regret amarnic asta, acum, cand, chiar si fara dulciuri, fast-food, sucuri, paine, grasimi, constatam ca este foarte greu sa slabesti.
Weekend-ul acesta, Maria Coman va modera o conferinta de presa despre educatia alimentara. Si pentru ca am vrea sa fim cat mai multi, primele 5 persoane care ne scriu care este tema de anul acesta a Food REvolution DAy primesc cate o invitatie la eveniment.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza