Mothers and the city

Camerele de tortură

Imaginile cu directoarea grădiniţei din Cotroceni au şocat pe toată lumea. La fel ca atâtea alte imagini asemănătoare din alte grădiniţe şi şcoli din România. Nu mai devreme de luna trecută, scene similare se petreceau într-o grădiniţă din judeţul Timiş (citiţi aici). Şi atunci am fost indignaţi şi şocaţi.

Noroc că ne trece repede, însă. Altfel nu-ţi poţi explica cum, în secolul în care ne aflăm, astfel de imagini încă mai apar şi astfel de lucruri încă se mai întamplă.

Astăzi a apărut o altă informaţie. Cum că, într-o şcoală din Hunedoara, copiii erau duşi şi închişi într-o „cameră de tortură” şi acolo erau puşi să-şi dea palme şi să se căiască probabil pentru comportamentul lor. (http://www.ziare.com/scoala/elevi/camera-de-tortura-pentru-elevii-neascultatori-intr-o-scoala-din-hunedoara-e-mai-rau-decat-in-jungla-1414727)

Anul trecut, scene înfiorătoare se petreceau într-o grădiniţă, tot privată, din Constanţa. Copiilor de cîţiva anişori li se dădea vin ca să adoarmă şi, dacă făceau pe ei, erau lăsaţi să doarmă, drept pedeapsă, în aşternuturi ude (http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/stirile-protv-de-la-ora-19-00-violenta-la-care-erau-supusi-copiii-intr-o-gradinita-privata-din-constanta.html).

Cel mai şocant însă, revenind la cazul grădiniţei, este atitudinea părinţilor. Care îşi duc copiii într-un loc despre care n-au habar dacă e autorizat sau nu, care ridică din umeri şi spun că puţină corecţie nu strică. Mai mult, unii dintre ei chiar iau apărarea „doamnei” directoare. Vă este clar cam ce fel de metode educative aplică şi respectivii acasă.

Să ne aducem aminte de cazul copiilor din Norvegia. Şi atunci au fost voci care au spus că ce atâta agitaţie pentru o palmă, cum să iei nişte copii doar pentru că erau atinşi din când în când? Acolo nu ştie nimeni ce s-a întâmplat, până la urmă, dar, dacă ar fi fost adevărat că părinţii îi băteau pe micuţi, se poate spune că serviciile sociale au procedat corect?

Şi atunci, gândul cu adevărat înspăimântător este acela că acei copii care sunt crescuţi în aşa fel încât să respingă violenţa în orice formă va trebui să convieţuiască cu aceşti copii care au fost învăţaţi că e ok să mai dai o palmă, e normal să dai cu pumnul când nu mai ai argumente, e perfect în regulă să-ţi arăţi puterea asupra celui mai slab.

Într-o ţară ca Norvegia, „doamna” ar fi fost probabil deja la puşcărie. Dar ce zic eu, într-o ţară ca afară, probabil că o astfel de „doamnă” nici nu ar fi putut exista în învăţământ.

Apropo, ştie cineva dacă acestor indivizi care lucrează în învăţământ, fie el privat sau de stat, le cere cineva vreo evaluare psihologică? Doar întreb…Putem doar să ne imaginăm cât de grave sunt problemele psihice ale unui om care loveşte nişte copii de doi ani pe care îi are în grijă şi care face acest lucru ŞTIIND că este filmat de camere de supraveghere.

Aş vrea ca cineva, nu ştiu cine, să ne asigure că aceste individe vor înfunda puşcăria. Dar mai ales aş vrea ca cineva, nu ştiu cine, să ne asigure că ele nu vor mai avea vreodată de-a face cu copii.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza