Mothers and the city

Aerul perfect, ca orice lucru în viaţă, se obţine…

Prima oară când m-am trezit dimineaţa cu nasul uscat, m-am panicat. Senzaţia aia că nu poţi să respiri, sperietura, câteva fracţiuni de secundă în care chiar nu ştii ce să faci şi pe urmă “Bingo!”, tragi cu nesa’ aer pe gură, de parcă atunci inspiri pentru prima dată.
Pe urmă încep întrebările: “De unde? De ce?” M-am mutat la casă pe pământ tocmai pentru ca aşa ceva să nu se întâmple. Asta după ce, în copilaria din blocurile comuniste, m-am ales cu un astm alergic pe cinste de la florile negre permanente de pe pereţi, pe care mama le usca mereu cu radiatoarele.
A fost momentul în care, mai conştiincioasă decât la şcoală, pe vremuri, m-am aşezat în faţa calculatorului şi am început să caut…
… şi a fost momentul în care mi-am dat seama că treaba asta cu aerul din casă nu e deloc simplă şi firească aşa cum pare😂
Dacă e prea uscat, nu poţi să respiri.
Dacă e prea umed, respiri… dar rău faci, căci ce inspiri e otravă curată. Pe lângă mucegai şi igrasie, e ideal pentru tot soiul de bacterii aduse, de exemplu, de la grădiniţă. Başca distruge mobila aia superbă, după care ai tânjit un an şi pe care o doreai alături pe viaţă.
Şi nu, aerul pur şi deci perfect nu e garantat nici de casa la curte, nici de apartamentul cu geamuri mari, deschise, nici de zona de munte, nici de cea de mare. Aerul perfect, ca orice lucru bun în viaţă, se obţine.
Prima mea opţiune a fost aşadar un purificator. Cel care îmi tăia de pe listă neajunsuri mari: reţine praful, polenul, vestiţii acarieni, ba chiar şi firele de păr ale pisoiului.
Singurul dezavantaj era că tot nu ajungeam la echilibrul perfect între umed şi uscat. Apropos, ştiaţi că nivelul de umiditate în cameră trebuie să fie undeva între 40 si 60%, ca să fie bine- să nu fie rău?😜
Şi, ca să scurtez povestea, vă spun ce a mers perfect la mine. Mai ales că sunt fan a tot ce înseamnă 2 in 1.

https://alecoair.ro/dezumidificator-casnic/dezumidificator-meaco-uk-12l .

E mic, drăguţ, îl mut uşor din birou în living şi din living în dormitor. E ergonomic, consumă puţin şi se asortează perfect cu designul camerei fiului😂 (are şi filtru HEPA Cadou şi o garanţie generoasă)
Era să uit: dacă nu ştiţi cum să aflaţi care e nivelul umidităţii din casă, luaţi un higrometru de cameră. Da, ştiu, nici eu nu auzisem de el dar există şi e ce trebuie. Unele termometre moderne îl conţin dar poate fi cumparat şi separat. Costă între 20 si 50 de lei.
Dezumidificatorul îl găsiţi aici şi puteţi să-l puneţi relaxaţi pe lista pentru Moş Crăciun. Zic să rămână doar El şi Rudolf singurii cu nasul roşu… şi asta doar de frig😊

Sursa foto: 
123RF.com

Vă las mai jos şi lista de probleme pe care un dezumidificator le previne. Aşa, ca să vedeţi că m-am documentat şi să nu mai staţi voi să o faceţi:
– Alergii şi rinite alergice. Cele care te fac să strănuţi fără să ştii de ce. E un posibil răspuns la întrebarea “De ce am ochii roşii şi mă mănâncă nasul?”
– Afecţiuni şi infecţii respiratorii cum ar fi faringitele, amigdalitele, bronşitele şi astmul bronşic.
– Ciupercile şi mucegaiul care, printre altele, duc şi la dureri de cap aparent inexplicabile şi dificultăţi de concentrare.

Acum e momentul să trageţi aer în piept… Şi să faceţi ceva să fie cel bun☺️

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza