Survival Cooking

Regatul meu pentru o supă!

Am descoperit relativ recent bucătăria vietnameză, când a apărut în București un restaurant cu specific vietnamez.

Acum, nu cred că trec mai mult de 3-4 zile fără să mănânc ceva de la ei. De fapt, cred că aș putea trăi numai cu celebra supă Pho sau cu noodleșii cu alune Pho.

Pe lîngă faptul că aromele se împletesc mult mai fin decât în mâncarea chinezească (cel puțin așa mi se pare mie), vietnamezii gătesc extrem de sănătos. Asta vine din felul în care combină alimentele, felul în care le prepară, faptul că folosesc puțină sare și multe condimente… Cred că cine ar vrea să slăbească, ar face-o cu succes cu mâncarea asta care e și foarte sățioasă, pe cât de bună e pentru organism (o sursă excelentă de antioxidanți și vitamine, reduce colesterolul).

Vă ziceam de delicioasa supă Pho (supă de tăieţei din orez cu carne de vită). Este o specialitate care se consumă în Vietnam de aproape 100 de ani. Pho este o supă din carne de vacă sau pui cu tăieței din orez, muguri de bambus, ceapă roșie și verde și ardei iute. Este picante, fierbinte și nu te poți opri din mâncat!

https://www.linkedin.com/pulse/vietnamese-cuisine-vietnamwellnesstours-thao-do-

De la masa lor nu lipsesc niciodată proteinele, legumele şi sosuri (sosurile, ah, sosurile!). Carnea poate fi de orice fel, nu există restricții, cât despre fructele de mare, ce să vă spun: rulada cu creveți sau orezul cu fructe de mare au darul să-ți facă orice zi mai bună.

http://www.sopho.com.sg/menu/

http://www.luneproduction.com/travel-blogs/top-10-saigon-food

linkedin.com

Legumele sunt de asemenea foarte variate şi se găsesc în tot timpul anului. Pe lângă legumele obișnuite, ei pun mare preț pe verdeţuri și mirodenii. Legumele trebuie să fie crocante și cât mai puțin preparate termic.

Vietnamezii nu obişnuiesc să folosească carne sau alte mâncăruri congelate sau conservate, alt motiv pentru care mâncarea lor este gustoasă și sănătoasă.

tumblr.com

Și pentru că ne chinuim să ne ținem greutatea sub control, și mai ales pe a copilului, am început să acord mai multă atenție acestui tip de bucătărie. Pentru că nu se folosesc alimente cu gluten (pastele sunt numai din orez), nu conține grăsimi, te satură dar nu te îngrașă.

Chiar dacă am mai încercat eu să fac după rețete de pe net diverse feluri, nu mi-a ieșit niciodată ca la restaurant pentru că bucătăria asiatică este o artă, trebuie să știi nu numai ce să pui în tigaie, ci și cum, când, în ce fel.

Eu, una, aș fi tare interesată să urmez un curs de gătit vietnamez. Pe google n-am găsit mai nimic de genul acesta. Sunt curioasă câte/câți dintre dvs. ați fi dispuși să învățați așa ceva…

sursa foto cover: adihadean.ro

 

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza