Small&Trendy

Unul pe faţă, unul pe dos

Ei bine,cam aşa cred că au zis şi francezii când au decis că armata lor poate lupta de la egal cu altele. Şi ştim cu toţii ce s-a întâmplat….Ajung în supermarket şi încep să dau târcoale rafturilor pline cu jucării….Am de ales aşa: între truse de cusut, bebeluşi hidoşi în cărucior, maşina de cusut (din nou!!!), case de marcat (????), oale de plastic de toate formele şi mărimile, aragaz, fier de călcat, maşina de spălat şi, în general, lucruri trebuincioase pe langă casă. Şi ce am enumerat mai sus nu era la raionul de obiecte casnice ci la jucării pentru fetiţe. Am senzaţia că cineva râde de mine.Mă uit siderată în jur, mă mai învârt, nu mă pot hotâri. Oare asta să fie soarta care le aşteaptă pe viitoarele femei: casnică, mama eroină, cusătoreasă (amatoare sau profesionistă), vânzătoare…şi..cam atât??? Lângă mine, o doamnă cu un coc ferm se entuziasmează zgomotos în dialog cu altă cucoană cu aspect de naşă mare: “Vaaaai, ce drăguuuţ! Maşină de spălat! Să i-o luăm p-asta. Ba nu, mai bine un set de tricotat”. Mda, mă gândesc, grea alegere!

Şi îmi aduc aminte de cum mă sfătuia mama să învăţ mai repede să gătesc, că altfel nu mă va “lua” nimeni.
Şi, cu toate astea, m-a “luat” şi pe mine cineva. E drept că nu prea gătesc, habar n-am să cos, curăţenie fac când am chef şi nici nu mi se umplu ochii de lacrimi lipicioase când vad copii pe stradă. geanta
În schimb, muncesc cot la cot cu soţul meu, am banii mei, în timpul liber fac sport, ies la cafea cu o prietenă fără prea multe explicaţii, iar copilul (băiat, vă reamintesc) încerc să-l cresc în aşa fel încât să aprecieze o femeie chiar dacă sau poate chiar pentru faptul că universul ei nu se va învârti în jurul lui.

Pe scurt, am ales drept drept cadou o maşină (roz, ce-i drept) şi un joc de logică (de la raionul de jucarii pentru băieţi!)

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza