Sex and Marriage

What’s sex got to do with it?

Am mulți prieteni gay, cu care ies la masă, vorbesc despre cărți, filme și, desigur, nu fete, ci băieți și pe care i-aș lua acasă în orice clipă.

Faptul că ei preferă persoane de același sex nu mi-a pus niciodată vreo problemă, decât, eventual, de concurență.

Acum se dezbate foarte aprins problema căsătoriilor între gay, cum că n-ar fi legal, moral și așa mai departe. Un invitat spunea la teve zilele trecute că se teme că “un copil dintr-un cuplu gay n-ar putea învăța valorile heterosexuale.”

Dar care ar fi, oare, aceste precepte? E suficient să ne uităm, dacă avem curaj, pe orice studii și sondaje că să constatăm că o grămadă de copii provenind din cupluri hetero, deci așa-zis normale, sunt abuzați, părăsiți, bătuți, neglijați. Oare acestea ar fi preceptele hetero? Că o grămadă de copii fac față zilnic scandalurilor monstruoase dintre părinți, șantajului emoțional, divorțurilor.

Nu vi se pare că familia creștină și tradiția, cum spunea un alt invitat, au eșuat lamentabil la periferia societății? Nu vi se pare că modelul acesta de familie e din ce în ce mai mult pe cale de dispariție? Cum e mai imoral un bărbat care preferă în intimitatea sa un alt bărbat sau o femeie care iubește o altă femeie decât un cuplu în care fiecare soț se gândește cu cine să-l mai înșele pe celălalt?

Dacă suntem de acord că monogamia este doar o convenție, de ce n-am fi de acord și cu faptul că preferințele sexuale sunt doar o convenție și nimic mai mult?

Până la urmă, ce ne dorim foarte mult de la un copil să învețe într-o familie? Eu, una, mi-am dorit mereu ca băiatul meu să se simtă iubit, apreciat, încurajat, să traiască într-o familie armonioasă, să învețe să-i respecte și să-i ajute pe ceilalți. Oare chiar credem că aceste valori nu pot fi deprinse într-un cuplu netradițional? Au aceste valori de-a face cu sexul?

La fel, în cazul în care convenim că o persoană căreia nu-i place sexul nu este neapărat o persoană bună, de ce nu putem înțelege că un gay poate fi un om extraordinar, căci ce face în dormitor nu are nicio legătură cu ce face în bucătărie, în sufragerie sau în societate?

Așa cum un copil dintr-o familie normală poate ajunge, în ciuda educației primite, gay, oare nu ar trebui să ne întrebăm dacă nu cumva un copil dintr-o familie de gay ar putea ajunge “normal”, dacă ăsta e singurul lucru de care ne temem?

Și nu, eu nu aș suferi dacă băiatul meu m-ar anunța într-o bună zi că e gay dar așa suferi teribil dacă m-ar anunța că e nefericit.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza