Sex and Marriage

Despre relaţii şi prăjituri. Sau invers.

Sunt câteva de-a lungul vieţii. Şi fiecare îţi lasă un alt gust. Dulce, amar, acrişor, sărat, prea dulce… Relaţiile pe care le avem -prietenie, iubire, amiciţie, ascunse-toate ne schimbă într-un fel sau altul. În bine sau în rău-nici măcar nu contează. Îşi lasă urmele mai mult sau mai puţin adânci în ceea ce noi vom fi după ele. Dar hai că devin prea analitică… şi nu e cazul:)
Ceea ce vroiam sa spun este că doar UNELE dintre ele sunt memorabile. Şi culmea, nu cele cu aromă de cozonac…
De 3 zile încerc să-mi amintesc numele unei foste iubiri. Vroiam să-l găsesc pe Facebook, să văd ce mai face. Ştiu că dintre toţi prietenii din adolescenţă era cel mai… prezentabil. Era înalt, brunet, cu ochii negri, drăguţ, cuminte, politicos. Ne plimbam de mână prin parc seara şi ne uitam la stele. La sfârşitul clasei a 12-a, m-a cerut în căsătorie.
Ei bine, după 3 zile, nu pot- nici să mă pici cu ceară- să-mi aduc aminte numele lui de familie. Nu pot şi basta. A fost o relaţie dulce. Tare dulce. Cam ca o savarină, prea însiropată. Nicio aromă specială.
Am ajuns apoi să gust prăjitura cu lămâie. Mă rog, gustul l-am simţit câţiva ani mai târziu, când acel alt el, tot într-o noapte de vară, dar nu pe malul lacului, m-a anunţat, cu o voce-fie ea şi încurcată- că şi-a găsit pe altcineva, după 5 ani de relaţie. Credeţi că îmi amintesc, chiar şi acum, după aproape 15 ani, numele lui?:) Parol că da.
Au fost şi variante sărate. Prăjiturile cu brânză pe care le guşti, şi în loc de stafide dai peste ceva grunjos, nedizolvat. Are şi sarea beneficiile ei. Cică face bine la piele.
Dar nimic, chiar nimic nu se compară cu… îngheţata. Şi nici cu relaţia care-i seamănă.
Are… gustul suprem. Nu te saturi de ea niciodată. Nu de alta dar nu poţi mânca multă, nu o poţi mânca repede. Savurezi fiecare înghiţitură încet, cu grijă. Dacă nu ţii cont de reguli rişti să te doară gâtul şi să faci febră. Mare.
Eu vă mărturisesc că ador îngheţata cu cireşe amare. E combinaţia perfectă. Niciodată prea dulce, niciodată prea amară, niciodată previzibilă…
Dacă ai noroc, mănânci şi a doua zi. Dacă nu, iei antibiotice. Dar da-e relaţia pe care nu o uiţi. Şi care, păstrată la temperatura potrivită, nu se topeşte.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza