Sex and Marriage

Despre contracepţie…cu mânie

Nu condamn avortul. Nu e treaba nimănui să judece.

Pot să înţeleg că există accidente, că s-a rupt prezervativul, că pilula n-a funcţionat, că pasiunea ţi-a luat minţile şi aşa mai departe.

Că ai 16 ani sau mai puţin, că nu ţi-a vorbit nimeni despre sex şi sarcină că, deh, suntem pudici şi ortodocşi până în măduva oaselor, că te-a violat unu’ în scara blocului şi că şi că şi că…

Pot să înţeleg că în ţara asta uitată de Dumnezeu, în sate fără curent şi şcoală, mai există încă fiinţe mânate doar de instincte animalice, care n-au auzit în viaţa lor de anticoncepţionale. Care nu pricep că trebuie să-ţi asumi responsabilitatea pentru faptele tale, că d-aia se cheamă că eşti adult şi nu un ţânc de grădiniţă. Pe care nu le duce capul că, dacă ai deja 5-6 copii şi trăieşti în sărăcie lucie, nu ai decât două variante: ori să ţi-o pui în cui ori să te interesezi cum să faci să nu mai torni plozi. Că dup-aia te vedem plângând pe la teve că ai mulţi copii şi că n-ai ce să le dai să mănânce de parcă ar fi cineva obligat să ţi-i crească.

Pot să înţeleg multe dar să fii o femeie în toată firea, o asistentă medicală(!!!) care trăieşte într-un oraş, fie el şi Petroşani, să ai 30 de ani şi să naşti în noaptea de Anul Nou (!!!), să-ţi abandonezi copila pe un ger crâncen la tomberonul de gunoi, asta nu pot înţelege. Ba chiar, cumva, mi s-ar fi părut de preferat să facă un avort decât să arunce un boţ de om la gunoi. Ca pe nişte pantofi stâlciaţi care nu-ţi mai trebuie….când în ţara şi în lumea asta sunt atâtea cupluri care nu pot avea copii şi care cheltuie mii de euro ca să-i poată avea.

Aş vrea să stau măcar o dată faţă în faţă cu o astfel de femeie şi s-o întreb prin ce traume a trecut de a ajuns aşa. Ce fel de viaţă cumplită a dus de a considerat că nu merită să dea şansa vieţii unei fiinţe ivite din carnea ei. Cum poţi să-ţi vezi de ale tale după ce ai făcut aşa ceva…

Că p-asta n-o poţi bănui că nu ştie ce-i aia contracepţie.

Şi nu, contracepţie nu e aia în care naşti ca o vită în WC şi-ţi arunci bebeluşul la câini.

arabela-300x188

P.S. Dânsa este.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza