Sex and Marriage

Dacă aş avea o fată, i-aş spune că…

Când eram mică, femeia care stătea cu mine când mama era la muncă încerca, între două pahare de ţuică, să mă educe. Aşa cum putea ea şi cum fusese educată la rândul ei. Îmi amintesc că îmi arăta cum se coase: „Că o să ajungi mare şi o să-ţi ceară bărbatu’ să-i pui un nasture…” Şi cum să fac de mâncare: „Dragostea trece prin stomac, fetiţo…” Şi cum să fac curat: „Că dacă vine de la muncă şi găseşte casa murdară, să nu te întrebi de ce o să te spurce.. ” Mă rog, nici acum nu mi-e clar la ce se referea cu spurcatul ăsta, dar nu despre asta vorbim.
Mai târziu, când începuseră să-mi zboare fluturaşi prin stomac şi păsărele prin cap, încercam şi eu să înţeleg cum e cu iubirea. Şi cu măritişul. Şi cu sexul. Mai ales cu sexul. Aşa am aflat că “Mai trebuie să faci şi asta. Roagă-te să nu dureze mult…” Precum şi de varianta “Azi mă doare rău capul, iubitule” precum şi, în ultimă instanţă, despre ce înseamnă “Taci şi-nghite” (chiar dacă nu-ţi place). La figurat şi la propriu.
Şi uite aşa, dacă n-aş fi fost încăpăţânată şi Gică Contra din naştere, aş fi putut ajunge femeia perfect adaptată şi adaptabilă… Ei bine, nu-s. Iar dacă aş avea o fată, n-aş lăsa-o nici pe ea să fie.
1. Nu i-aş cumpăra kit-uri de cusut şi împletit, fie ele şi pentru prinţese. Nu vreau să ştie să coasă mai mult decât un nasture. Oricum îmi plac mai mult fermoarele. De motociclişti. Mai bine cumpără o altă pereche de şosete în locul celor găurite şi un alt dres, mai sexy, decât cel al cărui fir s-a dus. Sau dă o fugă la croitoria din Mall. Sau îşi cumpără un alt tricou. Iar dacă bărbatul de care se va îndrăgosti, va avea o problemă cu asta, zic să-şi brodeze altă relaţie. Căci pe fiica mea, e clar, n-o merită.
2.  Nu i-aş dărui vreodată jucării sub formă de bucătării, fie ele şi de Barbie, cu aragaz, aspiratoare şi oale. Poate doar ceşcuţe. Căci o cafea bună trebuie să ştie să facă. Pentru prietene. Nu vreau să ştie să gătească. Să fim sincere. Ne dorim oricum pentru ele Feţi-Frumoşi care să-şi permită să le scoată în oraş în fiecare seară. Iar mâncarea nu se face cu sila, că iese prost. Fix la fel ca dragostea.
3. Aş învăţa-o că sexul este unul dintre cele mai mişto momente ale zilei. Pardon, ale nopţii. Sau, din nou, ale zilei… I-aş spune că e mişto să fie cât mai des şi să dureze cât mai mult. Şi dacă nu e aşa, să ceară. Şi dacă nu primeşte, să schimbe. Iubitul. La fel şi dacă după o doare capul. Sau dacă simte nevoia să spună asta. Şi nu, să nu înghită. Să nu înghită minciuni, trădări, violenţe, manipulări, forţări, impuneri, reguli sau restricţii.
Drept care, adevăr că spun: îmi privesc mândră prietenele, mame de fetiţe, cum îşi învaţă fiicele mai degraba diferenţa dintre „bej” şi „nude” decât între andrea şi croşetă. Şi ştiţi de ce? Pentru că, deşi nu am o fiică, am un fiu. Sau poate tocmai. de aia…

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza