Mothers vs. Singles

Şi mamele valsează… Dar un pic mai greu…

Din motive de grabă, (copil de luat de la after) n-o să mă apuc acum să vă povestesc nici cât de tare a fost la Rieu, nici că era plin de copii, (pentru cei ca mine care s-au temut să-i ia cu ei) şi nici cum domnul mai sus menţionat ne-ar putea da lecţii tuturor despre ce înseamnă să faci un show şi, în general, ce înseamnă marketingul ridicat la rang de artă. O să vă spun, în schimb, pe scurt, de ce asemenea evenimente, destul de rare pentru mamele ocupate cu orice altceva, ar trebui gândite din timp, pentru un rezultat satisfăcător. Poate reuşiţi voi să nu… (urmează lista) dacă eu tot am trecut prin toate…

1. Nu vă mai gândiţi, măcar în asemenea momente “Ce face copilul? Oare e bine? Oare a mâncat/băut/făcut ghiozdanul/adormit la timp?” Eu l-am sunat cam de 15 ori în 3 ore, şi tot cam de 15 ori m-am enervat căutând semnal la telefon. În timp ce el se relaxa, bine mersi, la desene…

rieu 1

2. Nu răspundeţi telefoanelor insistente (căci aşa vor fi, şi nu puţine) gen “Mama, când ajungi? Da’ de ce durează aşa mult? Da’ cât mai e?” şi nici milogelilor şi şantajelor emoţionale “Nu pot să dorm fără tine. Te iubesc. Vreau să spunem rugăciunea împreună. Vreau să mă ţii în braţe.” Eu am răspuns. Şi am ratat, de exemplu, finalul ariei Nessun Dorma.

3. Nu vă sfiiţi să vă bucuraţi de moment, dacă tot aţi ajuns acolo. Îl meritaţi la fel de mult ca domnişoara blondă care pluteşte în braţele iubitului, la doi paşi. sigur, iubit nu aveţi iar soţul stă cu copilul, dar asta nu înseamnă că prietena cu care aţi venit, mamă şi ea, desigur, nu poate fi un partener de nadejde.

rieu 2

4. Nu rataţi finalul concertului doar pentru că e 12 noaptea şi maşina e parcată la naiba-n praznic, şi hainele pentru mâine nu sunt călcate, şi ora de trezire e peste… 5 ore. Veţi face faţă. Mai ţineţi minte cum pierdeaţi nopţile la bairam, pe vremea când eraţi single şi fără obligaţii, şi totuşi nu era sfârşitul lumii?

Nu mai ţineţi minte? Lăsaţi. E în regulă. Mâine e o nouă zi… Şi un alt(fel de) vals:)

rieu 3

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza