Mothers vs. Singles

Scrisoare către femeile singure (a se citi, “fără copii”)

Dragi femei singure (a se citi, “fără copii”),

 

A trecut mai bine un deceniu de când eram o tânără don’șoară, fără prea multe griji de pe o zi pe alta decât ce pantofi să ia, p-ăia albi sau p-ăia roșii, sau să doarmă dimineața până venea mama ei să vadă dacă mai respiră.

Acum, la mai bine de zece ani distanță, iată că mă întorc într-o situație de mult uitată pentru mine: aceea a unui om fără responsabilități. Și asta pentru că fiul meu a plecat în vacanță două luni. Două luni!!!! Vă dați seama? De fapt, aici numai cele care au copii pot înțelege dimensiunea și unicitatea acestei stări de fapt.

Două luni în care nu mă mai trezesc la 6 dimineața, două luni în care, dacă nu voi avea chef, singurele activități pe care le voi face în bucătărie vor fi să deschid o conservă sau să încălzesc o pizza la microunde, două luni în care pot face absolut tot ce vreau!

Dar tocmai aici intervine și problema. Ce este acest “tot ce vreau”? În ultimii zece ani, cu mici excepții, distracțiile mele de weekend au fost cam așa: mers la aquapark, tăvălit pe tobogane vreo 3-4 ore până plecam de acolo stoarsă de putere, mers la filme cu, în ordine cronologică, animăluțe, roboței, baloane, urși panda, supereroi, zombie, tragedii planetare, mers în parc și zăcut pe băncuțe preț de 7-8 ore cât se dădea copilul cu bicicleta, cu rolele, cu skate-ul, se juca fotbal, tenis sau alerga pur și simplu de colo-colo, jucat popice, fussboll, biliard și altele asemenea.

Așa că, întrebarea mea, absolut pertinentă, zic eu, este: cum se mai distrează o femeie singură? Unde se duce ea când se duce? Ce face ea când are atâta timp liber pe cap? Este potrivit să se uite seara la un film sau mai bine iese în oraș? Este potrivit să zacă în weekend pe canapea sau mai bine își pune o rochiță frumoasă și iese în centru? Este timpul să-și scoată pantofii cu toc (dacă or mai exista) și trusa de machiaj (dacă n-o fi expirat)?

Este bine să savureze aceste momente de absolută liniște sau e mai bine să fie în compania prietenelor care, din aceleași motive ca și ea, nu mai știu că o cafea se poate bea și în mai mult de cinci minute?

Și, peste toate, dacă o va apuca cumva dorul de fiul plecat, e bine să se lase purtată de nostalgie sau ar fi poate mai bine să-ți amintească de momentele când ar fi dat orice pentru o baie caldă și o carte citită în liniște?

Ajutor, vă rog!!

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza