Mothers vs. Singles

Iubirea ţipă. Şi străluceşte.

O recunoşti dintr-o mie. Are faţa luminoasă, ochii îi strălucesc. Zâmbeşte 70% din timp iar în restul de 30% râde zgomotos. Cu poftă. Vorbeşte tare şi glumeşte mult. Oricât şi despre orice. Se îmbracă din ce în ce mai provocator. E mereu aranjată şi parfumată. Păşeşte apăsat, conştientă că e frumoasă. Când se aşează sau când se ridică îşi unduieşte corpul. Conştient sau inconştient devine mai sexi. E dintr-o dată prietenoasă cu toată lumea. Sau, dimpotrivă, îi sfidează pe toţi cei pe care nu-i place. Pentru că brusc, e puternică. Are senzaţia că poate face orice. Şi chiar face, mai mult şi mai bine decât altădată. Nu-şi pleacă ochii, nu roşeşte, nu se bâlbâie. E sigură pe ea. Deschisă dar cu iz de mister. E… femeie şi e iubită.
Iubirea nu e tăcută, nu e modestă. Ţipă, chiar şi fără sunet. Străluceşte, chiar şi fără să o arăţi intenţionat. E… acolo, şi  se vede. E un spectacol. Nu are vârstă. E o aură roz cu fluturaşi coloraţi pina-n 20. E roşu Coca Cola pina-n 30. Şi grenadine după.
Femeia îndrăgostită străluceşte din cap până-n picioare.
Mi-a rămas în minte o petrecere între fete. Toate- pline de viaţă. Şi totuşi, doar una eclipsa totul în jur.
– Ce-are, fată, asta?
– Las-o, că e îndrăgostită…
Avea o aventură. Sau, mă rog, cum s-o numi acea relaţie în care ea avea un prieten stabil dar apăruse un altul. O relaţie cel mai probabil fără viitor, de scurtă durată dar, vizibil, extrem de intensă. Prietena mea emana iubire prin toţi porii. Pasiune prin fiecare răsuflare. M-am oprit preţ de câteva clipe şi am privit-o. Şi nu am putut să nu o invidiez. Cel mai probabil, urma să sufere. Şi totuşi, în acea seară, EA era femeia iubită. Ea se simţea aşa. Pentru noi celelalte, sentimentul era înăbuşit de o pernă cu ursuleţi, undeva, în culcuşul călduţ al stabilităţii.
Şi din nou, n-am putut să nu mă întreb: de ce tânjim invariabil după siguranţă? Ne îndrăgostim, iubim, şi invariabil vrem stabilitate. Linişte… Oare nu cumva lipsa ei e cea care ne face să strălucim?

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza