Mothers vs. Singles

Ce ai vrea să-i urezi şefului când taci…

 1. Ajungi la muncă juma de oră mai târziu decât trebuie. Nu te salută. Sau îţi aruncă un “Bună dimineaţa” cu subînţeles. El nu ştie că deşi ai întârziat, te-ai trezit cu mult înaintea lui. Ai vrea să-i spui că, în urmă cu multe ore, când el visa sau în cel mai bun caz îşi sorbea cafeaua relaxat pe canapea, tu ai sărit din pat, ai luat copilul pe sus, l-ai îmbrăcat, hrănit, dus la şcoală. Nu ştie că în drum spre şcoală ai revăzut toate timpurile verbale, butonând disperată, la semafor, net-ul ca să-ţi reaminteşti supinul şi participiul. Şi nici că ai vărsat cafeaua pe tine în timp ce încercai să-i semnezi fiului fişa de lecturi în mers. Motiv pentru care a trebuit să mai opreşti şi în benzinărie, să te schimbi în toaletă cu bluza pe care din fericire te-ai obişnuit s-o ții în maşină de rezervă, din vremurile în care el era mic și darnic cu mâncarea… Ai vrea să-i spui totul. Dar taci.
  2. Te surprinde butonând febril telefonul în timp ce el aşteaptă în spatele tău un răspuns. Şi te întreabă ironic dacă ai mai primit nişte like-uri pe facebook. El nu ştie că tocmai ai transpirat instant când, din oră, copilul te anunţă panicat că nu-şi găseşte desenul pe care trebuie să-l predea azi. Şi că lipsa desenului înseamnă un patru. Un patru pe care tu eşti dispusă să-l treci cu vederea dar el, fiul, nu. Şi ai vrea să dai o fugă să-l ajuţi cumva. Dar nu îndrăzneşti să spui asta.
  3. Nu ai apucat să te pui la curent cu legea aprobată aseară pe la 10 în şedinţa de Guvern. Cea pe care ar trebui s-o visezi ca să-ţi faci treaba bine la muncă. El, şeful, te întreabă cum mai stai cu serialele on-line. Tu ai vrea să-i spui cât de mândră eşti de proiectul la tehnologie al copilului pe care l-aţi încheiat undeva după miezul nopţii. Şi de rezumatul la română pe care te-a rugat să i-l verifici. Chiar şi de unghiile pe care ai reuşit să i le tai, după mai bine de 3 săptămâni de când nu ai făcut asta. I-ai spune, da’ n-ai cum. Şi taci.
  4. Pleci imediat după terminarea programului. El te întreabă, în timp ce-ţi întoarce spatele, dacă te grăbeşti să prinzi reducerile din Mall.
  Ai vrea să-i explici că n-ai mai văzut un mall de secole. Mai puţin când mergi în weekend la un film de animaţie. Şi că, dacă totuşi ai ajunge acolo, te-ai opri direct la raionul de copii. Sau la ăla de Lego. Şi că practic, ceea ce el percepe ca final de zi de muncă, pentru tine e, de fapt, începutul ei. Începutul celei-de-a-doua-zi-dintr-o-zi-obinuita, aia în care ai plecat de la serviciu doar ca să-l începi pe celalalt-cel de mamă. Şi i-ai spune că dacă el crede că ce face el e greu, să vină, măcar pentru o zi, în locul tău.
  Şi, de fiecare dată când taci, îţi vine să vorbeşti. Şi să-i urezi…
  Cam ce să-i urezi oare?…
  Mda, sigur te-ai gândit la negândite. Nu-i nimic de genul ăsta. În schimb, de Anul Nou sau de ziua lui, a şefului, ai putea să-i urezi să aibă şi el…. ce ai tu. Un copil. Sau mai mulţi…

Sursa foto: leaderchat.org

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza