Mothers vs. Singles

9 femei celebre şi motivele pentru care nu au copii

Prefer oricând o femeie care are curajul să admită că nu vrea-nu poate-nu ştie să crească un copil uneia care face un copil la presiunea societăţii. Nimeni nu ar trebui să facă un copil până nu este sigur că îşi doreşte şi că are mijloacele necesare creşterii unui copil.

Cu toate astea, la doamnele de mai jos nu se pune problema lipsei siguranţei financiare. Ele, pur şi simplu, consideră că nu sunt (încă) calificate pentru aşa ceva. Unii vor spune că sunt egoiste. Chiar de ar fi aşa, tot nu văd unde e problema. Dacă le-am urma exemplul, poate că lumea nu ar mai fi atât de populată dar, cu siguranţă, ar fi populată de oameni mai sănătoşi psihic şi emoţional.

 1. CAMERON DIAZ: „AM O VIAŢĂ INCREDIBILĂ”

  diaz

  În 2009, într-un interviu din revista „Parade”, Diaz a recunoscut ceea ce multe femei fără copii ştiu deja: „Copiii nu sunt o condiţie necesară unei vieţi împlinite”.

 1. JENNIFER WESTFELDT: “REGRETUL…NU MI SE PARE UN MOTIV SUFICIENT”

jennifer

E normal ca, atunci când eşti înconjurată de o mulţime de mame fericite, să apară teama de viitoare regrete. Dar actriţa şi regizoarea Jennifer Westfeldt a spus, într-un interviu din 2012 din revista „New York Times”, că nu-şi doreşte ca teama de „ce-ar fi fost dacă” să-i schimbe decizia.

 1. ZOOEY DESCHANEL: “NIMENI NU PUNE ÎNTREBAREA ASTA UNUI BĂRBAT)

deschanel

Deschanel, care este acum însărcinată, le-a reamintit tuturor că nu e acceptabil să întrebi o femeie despre planurile ei legate de aducerea pe lume a unui copil, chiar dacă ea îşi doreşte acest lucru. Actriţa a povestit într-un interviu din 2014, din revista „InStyle”, despre cât de enervant i se părea să fie în permanenţă chestionată despre asta – un obicei, spune ea, sexist.

 1. MARISTA TOMEI: “NU ÎNEŢELEG DE CE FEMEILE TREBUIE SĂ AIBĂ COPII CA SĂ POATĂ FI PERCEPUTE DREPT FIINŢE UMANE COMPLETE”

marista

Dacă o femeie nu are copii, oare şi-a atins potenţialul maxim? Unii oameni consideră sincer că nu. Marisa Tomei pune sub semnul întrebării acest clişeu.

 1. OPRAH WINFREY: „DACĂ AŞ AVEA COPII, SUNT SIGURĂ CĂ M-AR URÎ.”

oprah

Într-o lume în care femeile se simt deseori obligate să aleagă între copii şi carieră, Oprah nu s-a ferit niciodată să recunoască deschis că a ales cariera. Ea a povestit că, în timp ce prietena ei cea mai bună, Gayle King, a visat mereu la familie şi copii, ea şi-a dorit dintotdeauna să devină un fel de Martin Luther King Jr. – şi şi-a dat seama că, până la urmă, copiii ei ar fi ajuns pe locul doi.

 1. SARAH SILVERMAN: „VREAU SĂ AM COPII ATUNCI CÂND NU VA MAI FI FOST NIMIC ALTCEVA SĂ-MI DORESC MAI MULT.”

sarah

Sarah consideră că nu există o vârstă limită până la care poţi deveni părinte. În plus, ea mai are nişte motive pentru care nu-şi doreşte copii acum (frica de a nu-i moşteni stările depresive este unul dintre ele) însă, în principal, nu vrea să se grăbească dacă nu simte cu adevărat nevoia unui copil.

 1. KIM CATRALL „MĂ DOARE CAPUL”

kim

Adevărul este ăsta: copiii pot fi obositori. Kim a spus în 2008 ceea ce mulţi părinţi ştiu deja (dar, cel mai probabil, nu vor să recunoască.)

 1. GLORIA STEINEM: „NU TOATĂ LUMEA TREBUIE SĂ TRĂIASCĂ LA FEL”

gloria

După o copilărie dificilă, în care a trebuit să aibă grijă de mama ei bolnavă, ea nu şi-a dorit să mai aibă grijă de cineva. Şi,aşa cum a declarat, nu regretă asta „nici măcar o milisecundă”. Ea a mai spus că mişcarea feministă din anii ’60, ’70 i-a demonstrat că viaţa ca femeie căsătorită, cu copii, nu este singura viaţă posibilă pentru o femeie.

 1. JENNIFER ANISTON: „NU E TREABA NIMĂNUI”

aniston

Aniston s-a luptat întreaga ei carieră cu bârfele legate de viaţa ei personală, de la divorţul de Brad Pitt şi până la faptul că nu are copii. Ea a ripostat într-un interviu din 2014: „Motivele pentru care o femeie nu are copii nu sunt treaba nimănui.”

sursa: www.mic.com

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza