Men's Planet

Despre dragoste, aşteptări şi portrete… (Guest post by a gentleman)

“When I know your soul, I will paint your eyes”. Asta i-a spus Modigliani lui Jeanne, prima dată când a văzut-o. Asta îmi suna și mie în cap când ne-am așezat prima dată la masă și ai început să povestești nu mai știu exact ce, pentru că oricum eram fascinat de tine, nu de ce ziceai. Modigliani era un bou genial, ca și rivalul său, Picasso. Nu mai zic de Rivera. Ce femeie dementă a avut ăla alături.

Știi cum facem noi toți, oamenii, când ne închipuim că vrem nu știu ce de la un potențial partener? Fiecare cu filmul lui, unii vor dragoste, alții vor sex transcendental, alții vor un camarad de cursă lungă, dar fiecare caută să își împartă experiența cu cineva. Experiența de a trăi, viața. Fără obligații și acte, că aia deja se numește altfel. Sunt deja destule rigori și reguli la care să ne raportăm. Eu bănuiesc că asta au făcut și pictorii ăia dar asta facem și noi, fără să ne dăm seama. Asta am făcut și eu…

Tu ai fost exact ce mi-am dorit și mi-am adus aminte din nou de vorba aia cu “ai grijă ce îți dorești…” Apropo de asta, cred că îngerul meu păzitor lucrează ture duble ca să nu fac eu tot ce îmi trece prin cap. E, în ziua aia l-am trimis la plimbare, am vrut să fim doar noi doi.

Și nu mă înțelege grești, nu îmi pare rău nicio secundă. Mi-aș fi dorit doar să mă auzi de prima oară, când ți-am zis că este esențială comunicarea. Sau a doua oară. Sau a treia oară.

Vezi? Fiecare a așteptat altceva de la celălalt. Eu am așteptat de la tine să mă asculți, să comunici, să nu mai presupui. Când începi să presupui se duce dracu. Și aș vrea să cred că am greșit și eu cu ceva fundamental. De data asta chiar am fost sincer, m-ai convins de prima oară când mi-ai spus că nu suporți jocurile. Te-am crezut pe cuvânt, pe bune, nici nu mi-am pus problema că ar putea fi altfel. Am renunțat la toate și m-am concentrat aici. Și? Acum? Unde pot să fac și eu o plângere?

Următoarea sticlă de vin îți este dedicată, din mai multe motive. Eu am să îți mulțumesc ție, de fapt. Și va mai fi și un desen, la un moment dat, îți voi face un portret. Fără ochi…

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza