Men's Planet

Cu femeia la meci

Într-o frumoasă zi de 1 mai m-am trezit pe stadion, la un frumos meci Steaua (sau, mă rog, FCSB pentru cunoscători) – Dinamo. Cum am ajuns acolo? Simplu. Am fost rugată, implorată, amenințată, șantajată, în fine, am trecut prin cam toate metodele clasice și neoclasice de tortură psihică. Și într-un final am cedat, căci nici Wonder Woman nu rezista chiar la toate probele.

meci

Deși credeam că voi fi singura femeie de pe stadion, naivitate pardonabilă prin faptul că nu cred ca am mai fost vreodată la un meci, am avut surprinderea să constat că doamnele nu lipsesc din peisaj nici măcar în acest panteon al bărbaților. Iar tipologiile sunt de manual.

 

  • Femeia 4-4-2

Ca și mine, adică. Schema e aceeași, doar numărul (de copii) diferă.

E simplu să o recunoști. Are aceeași față pe care o are la service, la un grătar cu soțul și amicii lui, în mijlocul colegilor de la IT care vorbesc despre plăci de bază, megabiți și rami (nu ramuri, că ar fi simplu), într-un magazin de bricolaj…mă rog, ați prins ideea. E mega-plictisită, stă jos și butonează liniștită telefonul în timp ce în jurul ei s-a dezlănțuit iadul. Din când în când, mai pune o întrebare ca să pară implicată dar o dă grav în bară când întreabă, după 60 de minute de joc, dacă ăia în roșu și alb sunt de la Steaua.

Dacă cumva are loc și o coregrafie, ea va fi pusă să se manifeste cu recuzita din dotare, moment care va avea ceva din tragi-comicul unui clovn pe Xanax.

  • Femeia tiki-taka

E îmbrăcată regulamentar în trening și are steag/fular/căciulă cu echipa favorită, urlă cot la cot cu bărbații, își bagă p…, dă m…, ia la p… și îi f… pe cei din galeria adversă, începând cu morții și terminând cu verii de grad îndepărtat. Îi răcnește arbitrului că e un bou și că n-a văzut nu știu ce fault, îi ia și lui la p… toată familia, are dinții negri de la cojile de semințe și ocazional, la fazele importante, eliberează un râgâit care îl face mândru pe tovarășul ei de viață, ceva gen: “Uite, `oaie, ce femeie strașnică mi-am tras io, să moară să facă, mânca-i-aș peloponezu ei…”

  1. Femeia fault

Ea a fost adusă cu forța de jumătatea ei ca să aibă ocazia să-l admire pe mascul cum se desfășoară la adevărata lui valoare. Stă mică-mititică pe scaun în timp ce animalul gesticulează puternic lângă ea. De fapt, animalul poate la fel de bine să fie un contabil care acasă vorbește cu “iubi” și „îngerașul” meu și șpală farfuriile cuminte ca un pudel. Dacă e prima oară când vine cu el la meci, iubi are două variante: ori să-și reconsidere opțiunile, speriată de pudelul transformat în potaie lătrătoare, ori să se bucure că papă-lapte ăla are și el măcar atâta sânge în instalație cât să vorbească porcos, măcar în campionat.

  1. Femeia ofsaid

Asta e femeia care nu se desparte de iubit nici măcar la meci, când el poate ar vrea să fie doar într-o companie masculină. Ea nu dorește să fie lăsată în ofsaid din viața perechii ei nici măcar în aceste momente de testosteron intens.

De altfel, e și singura femeie dintr-un grup de băjeți și se uită cu ochi umezi de câte ori iubi mai slobozește câte un urlet primordial, dar dozat în așa fel încât să nu se supere prea mult gingașa făptură. La răstimpuri, când treaba se încinge mai abitir pe teren, femeia găsește de cuviință să-l întrebe pe gigel dacă n-ar fi cazul să-și pună puloverașul pe el să nu răcească sau dacă nu vrea să-i mai aducă o apă, că bere a băut destulă. Automat, ia cartonaș galben. La următorul, vede stadionul de afară.

  1. Femeia henț

Dacă vezi ceva strălucind în tribune, trebuie să știi că nu e nici vreun bliț sau brichetă, nici vreo petardă. Mă rog… vorba vine. Este doar EA, îmbrăcată toată în paiete dar cu teniși (că doar a venit la o manifestare sportivă și știe să se adecveze).

Pe ea a adus-o gherțoiul de viață ca să vadă pretenarii ce bucată și-a tras și să moară de ciudă. În acest decor fotbalistic, hențul din tribune e nu doar permis, ci și indicat dacă domnul vrea să marcheze în fața boșilor. Se numește henț la damă.

Cu unghiile lungi, lipite cu gel și mult maglavais d-ăla strălucitor, ronțăie delicat niște semințe pe care le scuipă la fel de suav pe jos, își face ca proasta selfie-uri cu haștagul #cuiubilameci, de parcă n-ar putea să vadă și Tamaș după cinșpe beri că e într-un stadion și comentează întruna (pe hate, așa) despre toate ștoarfele care nu vor decât să pună laba pe câte un fotbalist și să-i pape toți banii pe la Loft. U know, life is a bici…

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza