Men's Planet, Sex and Marriage

Contraceptivele sunt bune, dar nu pentru bărbați

Vestea bună: ultima versiune de contraceptive injectabile pentru bărbați este foarte eficientă. Vestea proastă: bărbații au constatat că nu pot face față efectelor secundare.

Ni-i așa că v-a pufnit râsul? Stați așa, că nu e tot.

Acest studiu a fost efectuat pe un eșanton de 320 de bravi domni iar cercetătorii au constatat, după un an, că respectivele contraceptive își făceau treaba în proporție de 96 la sută. Nu-i așa că deja a crescut inima în dvs., doamnelor?  Dar nu vă bucurați încă.

Studiul a fost întrerupt din cauză că 20 (da, ați citit bine, doar 20) de bărbați din 320 s-au plâns că efectele secundare sunt insuportabile. NU vă închipuiți că au trecut prin chinuri groaznice ci, pur și simplu, era vorba despre deja clasicele depresie, dureri musculare, schimbări de dispoziție, acnee și scăderea libido-ului. Cum ar spune un soț grijuliu, ei și ce mare lucru, dragă, că iei și tu o pastilă, acolo? De la atâta lucru te doare capul?

Încă din 1962, de când  fost inventată pilula, femeile au fost și vor fi, se pare, și în continuare răspunzătoare pentru contracepție.

Și pentru că domnii nu pot trece prin aceste chinuri, cercetătorii vor mai cheltui niște milioane ca să încerce să atenueze efectele secundare.

Mai e de spus că peste jumătate dintre femei folosesc pilula deși le dor sânii, capul, stomacul, se îngrașă, au schmbri bruște de dispoziție pentru care sunt catalogate drept isterice sau nebune și altele. Ce spun producătorii? Beneficiile sunt mai importante decât riscurile sau efectele secundare.

Păi e corect așa?

sursa: independent.co.uk

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza