Keep it simple...

Ziua fără griji…

Pentru cine n-a văzut filmul „Ce vor femeile”: un tip, frumos de pică (Mel Gibson), cu mare succes la femei, dar care le trata (inevitabil) ca pe niște obiecte, se trezește într-o zi aude gândurile tuturor femeilor. Taree, ați putea zice, numai că, la un moment dat, tipul, copleșit, exclamă: „Doamnee, femeile își fac grii tot timpul pentru orice. Cred că aș înnebuni dacă aș fi în locul lor.”
Ei bine… acestea fiind zise, să luăm femeia clasică – măritată, cu serviciu și copil – și să ne imaginăm puțin cum ar arăta ziua în care EA nu și-ar mai face grii.
Ora 7 dimineața
Toată lumea se scoală. EA „uită” să facă cafeaua, prima ei grijă fiind să-și aprindă o țigară, alături de un rest de cafea rece de ieri. Nu stă mult la țigară. O oră. În timpul ăsta, soțul devine nervos. Cafeaua rece n-a ajuns și pentru el.
Copilul vrea de mâncare. Dacă nimeni nu-l bagă în seamă, își ia singur un mic-dejun sănătos: biscuiți, câteva ciocolate și niște chipsuri. De îmbrăcat, se îmbracă cum poate: cu chiloții peste pantaloni (ca Superman), bluza pe dos, stângul în dreptul. Dar n-o să ne îngrijorăm pentru atâta lucru…
Până la urmă, toată lumea pleacă la muncă. Ea, cu părul vâlvoi (cui îi pasă), el, fără cofeină în sânge și, prin urmare, nervos, copilul, isteric că n-a gravitat nimeni în jurul lui de dimineață.
Ora prânzului, la serviciu
EA a fumat deja jumătate de pachet de țigări. E timp pentru toate și n-are rost să ne stresăm că teancul de dosare zace nerezolvat pe masă. Plus că vine și pauza de masă.
După masă se cere iarăși o țigară. Și după țigară, te ia o moleșealăăăă… Deja e ora 4. Teancul de dosare n-a scăzut, dar nici buna EI dispoziție. Plus că mai sunt doar două ore până pleacă. Doar n-o să se apuce de treabă așa, la spartul târgului…
Ora 18.00
Pleacă de la muncă, ia copilul de la grădiniță (cu o întârziere de jumătate de oră, că a căscat gura prin vitrine… acu’, jumătate de oră n-o fi foc). E drept că, în timpul ăsta, copilul a plâns până la epuizare, crezându-se părăsit la grădiniță, iar educatoarea i-a spus că nu-l mai primește dacă mai întârzie, dar… să nu ne stresăm.
Se gândește că n-are rost să-și facă griji pentru masa de seară. Mai bine merge cu copilul la McDonald’s. Ce dacă l-a dus în fiecare zi în ultimele două luni? Și dacă s-o face puțin obez, asta e, se știe doar că frumusețea interioară contează.
Ora 19.00
Ajunge acasă, lasă copilul la televizor nu mult, câteva ore, timp în care ea stă pe chat cu prietenele sau pe internet. După atâta efort, obosește și normal ce face omul când obosește? Se culcă.
Soțul vine flămând și nervos de la muncă, găsește soția sforăind, copilul jucându-se pe la aragaz și se jură că își va face bagajele și va pleca la mama.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

1 Comentariu

  • irina 9 august 2015 at 12:35 PM

    :))) Norocul meu ca nu fumez si nici barbat de ingrijit. Doua griji in minus…sau in plus 🙂
    PS: Si mie imi place la cald. Nu-mi displace perspectiva desertului Sahara 🙂

  • Comenteaza