Concurs, Keep it simple...

Vrem o şcoală ca afară

Una dintre cele mai dificile decizii pe care le am luat in ultimii ani a fost legata de scoala Smarandei. Daca la gradinita lucrurile s-au legat cumva usor, e, in legatura cu scoala povestea nu a mai fost deloc simpla. Pentru ca visam la o scoala cu ferestre mari, luminoasa, cu clase aerisite, cu sala de sport, cu spatii de recreere, ma rog, un fel de Beverly Hills, asa. Ceea ce in Romania din pacate este aproape imposibil de gasit, iar daca exista preturile sunt unele prohibitive.
In rest, desi vorbim despre o capitala pana la urma, ba clasele pregatitoare sunt amenajate in foste vestiare, ba din cauza ca sunt prea multi copii se invata in 3 schimburi, cu ore de 30 de minute, ba cade tavanul peste elevi.
Una peste alta, ideea e ca e greu sa gasesti scoala ideala. Dar macar conditiile de invatamant sa fie asa cum trebuie, ceea ce din fericire se intampla anul acesta pentru cei 300 de elevi de la Scoala Gimnaziala nr. 125 din Bucuresti, renovata cu sprijinul celor de la ENGIE Romania si Habitat for Humanity Romania.
Școala se afla într-un stadiu avansat de deteriorare. De cum intrai în școală, te întâmpina un miros de mucegai,  apa se infiltra prin acoperiș, iar pereții erau spălați în fiecare zi cu clor.

 

scoala-gimnaziala125-inainte-de-renovareimg_0409

Copiii se îmbolnăveau des, lipseau mult de la școală și tot așa. În plus, cum să îți placă să înveți în condițiile astea….Mi aduc aminte de iernile dinainte de 1989 când nu era căldură și stăteam în clase cu gecile pe noi, căciuli pe cap și mănuși în mâini. Nu prea te mai interesează școala în momentele acelea, pe cuvânt. În schimb, însă forfota aceea de început de an școlar, manuale noi, clase zugrăvite, întâlnirea cu colegii, cred că niciun copil n ar trebui să fie lipsit de experiența asta. Ei bine, de data aceasta va fi posibil și pentru elevii de la școala 125, pentru că toata vacanta de vara peste 150 de voluntari,  internaționali și angajați ENGIE Romania,  s au ocupat de reparatii, de eficientizarea energetica si de tot ce a mai fost necesar pentru ca si elevii si profesorii scolii sa aiba parte de anul acesta de conditii mai bune. Asa ca astazi au venit la o scoala practic noua.

engie3 engie1

 

Proiectul O scoala noua, un viitor mai bun, continua parteneriatul dintre ENGIE si Habitat for Humanity, prin care a mai fost deja modernizata si eficientizata o scoala si casele sociale din cadrul SOS Satele Copiilor Romania.
Și pentru că tot începe astăzi școala și în curând o să vină interminabilele liste de rechizite, avem și un concurs. Ne povestiți, ori într-un comentariu pe site, ori pe pagina de facebook, care e cea mai frumoasa amintire a voastra din timpul scolii, dati si un share la articol cu tag la pagina Mothers and The city, iar apoi, prin tragere la sorti cu random (luni, pe 19 septembrie) vom acorda doua premii de cate 450 de lei fiecare, din care veti putea cumpara rechizitele pentru copilul/ copiii vostri.
Hai, spor la concurs

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza