Keep it simple...

Top 5 Obiceiuri “ciudate” de Crăciun. (de neînțeles și totuși atât de pline de înțeles)

1.       Sigur că știm că “Nu vine sfârșitul lumii”. Sigur că noi nu dăm năvală în magazine și nu ne umplem irațional coșurile și cărucioarele înaintea sărbătorilor. Și totuși an de an Carrefour, Mega, Selgros, Metro, Mall sunt pline de cei ca noi care-nu- cumpără-nimic-special-de-Crăciun.

2.       Sigur că ne-am plictisit, săturat, sictirit de “Frozen” și “Singur acasă”. Și sigur că Nu-mai-pot-cu-filmele-astea-pe-care-le-am-văzut-de-o-mie-de-ori. Da’ nu știu cum se face că le vedem și a 1001-a oară.

3.       Sigur că, părinți maturi fiind și cu capul pe umeri, i-am spus deja copilului că Moșul nu există. Și deci să ne spună direct ce-și dorește. Și totuși, în Ajun, cu ochii cât cepele de somn, așteptăm febril ca moștenitorii să adoarmă, rugându-ne ca asta să se întâmple cât mai repede, ca să punem sub brad cadoul pe care Moșul-care-nu-există ar trebui să-l lase acolo.

4.       Sigur că ei, copiii generației raționale, știu că Moșul nu există. Dar asta nu-i împiedică să tropăie febril între dormitor și brad, în dimineața de Crăciun, holbându-se nedumeriți la farfuria din care a dispărut morcovul pregătit pentru reni și prăjitura Moșului. Și cumva sperând totuși că…

5.       Sigur că noi înșine știm adevărul. Și că, maturi și calculați fiind, alegem acum, de comun acord și din timp, telefoane mobile, genți scumpe sau măcar plasma-aia-șmecheră/ când vine vorba de “Ce-ți-dorești-de-la-Moșu-anul-ăsta-darling?”. Și totuși, ciocolata aia mică apărută cumva- nu se știe cum- imatur, ilogic și necalculat sub brad e cea care ne încântă cel mai tare. Primită sau oferită.

Aceste lucruri (logice) odată fiind spuse, bucurii (ilogice) vă dorim.

Și un Crăciun Magic! 😊

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza