Keep it simple...

Toamna se numără aberațiile

A început școala. Poate v-ați prins, după trafic.

 

Treaba stă în felul următor:

 

La clasa a IV-a, copiii nu au primit decât 2 manuale din cauza unor nereguli la licitațiile de acum câțiva ani (!!!!). Restul, la iarnă. Prin urmare, elevii de clasa a patra se vor uita pe pereți la orele de română, istorie, geografie și științele naturii.

 

Cei care au primit totuși manuale, le-au primit degeaba. Și asta pentru că unele sunt într-o stare absolut jalnică, aproape inutilizabile.

 

Din a doua zi, au primit teme. Și nu un exercițiu, două, acolo, ci câteva pagini de caiet studențesc. Vorbim de clasa a cincea.

 

Lista de lecturi pentru copii de 10 și 11 ani include Odiseea și Marile Speranțe. Eu am citit aceste cărți undeva prin liceu, dacă nu mă înșel. Odiseea n-am înțeles-o nici până în ziua de azi. Doar poate stau eu mai prost cu neuronii.

 

În unele școli, li s-a dat test din a treia zi. De evaluare a cunoștințelor. E ca și cum vezi pe cineva prima dată în viața ta și îi pui piedică, doar ca să vezi cum se descurcă. Vine în cap sau stă bine cu balansul? Eventual, spui și pardon.

 

Unii nu au voie să bea apă în timpul orelor, alții trebuie să vină la sport cu teniși cu talpă verde (!!!)

 

Ghiozdanul cântărește 5 kile în clasa a patra.

 

Religia nu e obligatorie dar e pusă în mijlocul orelor. Dacă nu lași copilul la religie, nici nu are voie să stea altundeva în școală, deci trebuie să-l iei acasă și să-l aduci înapoi.

 

Au temă la muzică și învață portative.

Și ca să vedeți că nu e de glumă, Dana Nălbaru și Dragoș Bucur (și nu sunt nici pe departe singurele exemple) au decis să-și retragă fiica de 9 ani de la școală și să-și educe copilul în sistem home schooling.

Aveți mai multe informații aici:

http://www.dcnews.ro/dana-nalbaru-i-a-retras-definitiv-fiica-de-la-coala_516092.html

 

sursa foto: www.philanews.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza