Keep it simple...

Suntem în top 10 al țărilor cu cele mai multe teme școlare!

În Spania, este grevă. Dar nu orice fel de grevă, ci…a temelor!

Mai exact, copiii refuză să-și facă temele iar părinții sunt rugați să observe toată luna noiembrie cum se desfășoară weekend-urile fără teme.

O mamă din Madrid spune că: “Manuel (9 ani) a citit iar Martin (6 ani) a stat pur și simplu pe canapea fără să se uite la tv sau pe tabletă, pentru că este la vârsta la care îi place să-și imagineze lucruri.”

Protestul a fost inițiat de Alianța Asociațiilor de Părinți din Spania care aduce drept argument faptul că temele dăunează educației copiilor și calității vieții întregii familii.

 homework-20141020121755-jpgq75dx720y432u1r1ggc

Și, credeți-mă, în Spania, copiii nu au nicidecum atât de multe teme ca cei din România. De exemplu, un copil de vârsta lui Matei face acum la matematică împărțirea unor numere din 2 cifre la 2!

Ca să vă dau un singur exemplu personal, numai în acest weekend, am stat alăuri de Matei să-și facă cele 20 de exerciții la matematică (fiecare cu subpuncte până la litera h), 3 ore sâmbătă și 4 ore duminică. Și asta, doar la matematică!!

 

Spania se numără printre țările care dau cele mai multe teme copiilor dar nu se poate lăuda cu realizări academice mărețe, pentru că, așa cum s-a demonstrate nu există nicio legătură între cantitatea temelor pentru acasă și nivelul educațional.

Potrivit unui studiu realizat de OMS, 30 % din copiii spanioli de 11 ani se simt stresați de numărul mare de teme, ajungând la 65 % până la vârsta de 15 ani.

Un alt studiu, de data asta, realizat în România arată că 42 % dintre copii sunt analfabeți funcțional, adică știu să citească dar nu înțeleg nimic din ceea ce citesc.

Un top al țărilor cu teme multe ne situează pe locul 7 în lume la cantitatea de teme.

 
Topul țărilor cu cele mai multe teme
1. Shanghai – 13,8 ore/săptămână
2. Rusia
3. Singapore
4. Kazakhstan
5. Italia
6. Irlanda
7. România
8. Estonia
9. Lituania
10. Polonia
11. Spania – 6,5 ore/săptămână

 

Un alt argument adus de părinți este acela că, în loc să învețe să relaționeze cu familia, vecinii, prietenii, să învețe să gătească, de exemplu, ei își pierd tot timpul liber făcând teme.

O profesoară de lângă Madrid spune că, dacă profesorul își face treaba cum trebuie, un copil nu ar mai avea nevoie de lecții acasă.

 

sursa:www.bbc.com

sursa foto: www.kidspot.com.au, sites.psu.edu

 

 

 

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza