Keep it simple...

Sfaturi pentru dieta copiilor plus un concurs

Nu stiu daca am facut eu ceva bine, daca nu se va strica in timp, daca, daca, daca, cert e ca Smaranda mananca legume oricand, oricum, prefera ceapa ciocolatei, mananca rosii si castraveti si ridichi ca si cum ar manca oua kinder. Ce e drept, nu prea vrea branza si alte lactate, dar spre deosebire de multi alti copii din generatia ei, cred ca e suficient de in regula. Mai mult, cand unul dintre colegii ei si a facut ziua la un fast food, a refuzat sa mearga, pentru ca ea nu are ce sa manance.

Are 7 ani si jumatate, nu a baut Cola pana acum, Fanta a gustat, cred, odata, iar Sprite a baut terapeutic, pe la diverse enterocolite.

Cred ca exemplul personal e important. Nu avem Cola in casa, nu bem aproape niciodata, evitam prajitul, mancaruri grele mai rar- macar si din lenea de a le gati.

La noi, din pacate, rata obezitatii la copii e in permanenta crestere si lucrurile se misca greu si foarte greu. Din martie a inceput in scoli un program pilot de educaţie alimentară practică “Școala de nutriție și stil de viață sănătos”, program facut de Food Revolution Romania, campanie iniţiată la nivel global de Jamie Oliver.

Programul este dedicat copiilor de 6-12 ani din invăţământul preuniversitar, pentru a-i invăţa principii de baza pentru o alimentaţie sănătoasă, pentru a deprinde gustul legumelor și fructelor proaspete și a afla informaţii de bază despre provenienţa acestora, pentru a deprinde obiceiuri sănătoase de gătit acasă, ȋn familie şi a ȋnvăţa să-şi pregătească singuri micul dejun sau pacheţelul pentru şcoală.

Pe 19 mai, ȋn toată România și ȋn toată lumea se va sărbători Food Revolution Day ȋn școli, acasă, ȋn familie sau cu prietenii, un proiect global conceput de Jamie Oliver, care iși propune educarea zi de zi pentru o alimentaţie sănătoasă şi introducerea lecţiilor de educaţie alimentară şi gătit ca disciplină obligatorie ȋn toate şcolile de pe glob. “Food Revolution Day is everyday. Cook it, Share it, Live it.” In plus, in week end, la Verona, va fi un eveniment organizat sub aceeasi egida, despre educatie alimentara si despre risipa alimentara. Pentru ca aceasta e din nou o problema uriasa la noi. Poate pentru ca am suferit de foame inainte de 89, poate din lipsa de educatie, cumparam enorm (numai ganditi va la cozile din supermarketuri dinainte de vreo sarbatoare)

In plus, se va vorbi si despre junk food, pentru ca, ce sa vedeti, doamnelor si domnilor, un studiu recent arata ca dintre copiii de 3 ani, mai multi recunosc simbolurile diverselor fast food uri, decat isi stiu numele. O sa fie anuntate atunci rezultatele acestui studiu.

Eu ma bucur mult ca m au invitat sa moderez conferinta de presa, educatia alimentara e una dintre temele mele preferate, recunosc. Ȋmpreună, parinţi și copii, vom ȋnvăţa despre importanţa legumelor și fructelor ȋn alimentaţia zilnică.  Si pentru ca am vrea sa fim cat mai multi, primele 5 persoane care ne scriu care este tema de anul acesta a Food REvolution DAy primesc cate o invitatie la eveniment.

Va las cu un TEd cu Jamie Oliver, despre copii si mancare si ne vedem sambata, la Verona.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza