Hurry no Worry, Keep it simple...

Secretele unui parfumier de lux

Un pic de tamaie si un pic de lavanda si un pic de piele si cat sa fie de portocala, sa punem si oud sau sa nu punem. Asa imi imaginez eu viata unui parfumier. Ca pe a unei vrajitoare (bune) ce face potiuni magice. E, cu asta se ocupa Raluca Vasile. Si ne povesteste si noua care sunt secretele ei
Cum devii parfumier, in Romania e  o meserie foarte putin intalnita
Meseria de parfumier este o noutate pentru Romania, pentru ca intr-adevar nu avem scoli sau traditie precum alte tari. Stim doar de pomezile de flori de  Sanziene folosite de fete pentru a-si atrage consortul. Eu sunt consultant de brand multisenzorial la baza, lucrez si recomand clientilor mei  concepte de estetica, design , arome si gusturi texturi personalizate.  Asa s-a nascut si Your Personal Aroma, din nevoia de a personaliza arome de ambient si de a exemplifica clientilor cum sa isi aleaga aroma personalizata care li se potriveste arhetipului lor de personalitate in functie de cele 8 dominante olfactive documentate de mine.
Acesta a si fost de altfel proiectul meu de absolvire a Scolii de Inalta Arta Parfumeriei la Londra, pe care am urmat-o timp de 2 ani, cu specializarea new luxury code (parfumuri rare naturale crate dupa metoda traditionala manufacturata de la Grasse). Am avut mereu un simt aparte pentru mirosuri fine si memorie olfactiva foarte buna, acum stiu ca asta se cheama vocatie si este eliminatorie atunci cand doresti sa urmezi o astfel de scoala, dupa o luna de testare ti se spune daca esti apt sau nu. Nu am creat parfumuri inainte sa studiez, nu cred ca cineva poate crea parfumuri calitative persistente si echilibrate fara cunostinte temeinice de chimie aplicata si un nas bun pentru arome inhibitoare ce pot estompa sau acoperi pe altele.
Cum iti alegi ingredientele
Esentele de parfum sunt profesionale si am acces la o retea de furnizori din toata lumea prin intermediul networkul pus la dispozitie de scoala de parfumerie. Lucrez cu esente si absoluturi naturale, rare, de aceea si colectiile sunt in editii limitate. De curand am creat si propriile macerate din flori locale (magnolie, liliac, zambile, narcise, lacramioare, tei, caprifoi) pentru o colectie limitata.
Din punctul meu de vedere, la un parfum conteaza enorm numele sau, cum le alegi pe acestea 
In medie lucrez cca 6 luni la o colectie, caut esentele care sa ma inspire, calatoresc programat in regiunea sau tara respectiva pentru repere de mios, apoi creez diferite acorduri de test si abia apoi vine partea de nume care sa sustina esenta si povestea parfumului. La parfumurile naturale conteaza foarte mult calitatea mirosului final, sa fie unic, diferit si sa miroasa a natural, a plante, sa aiba aspect natural si sa aiba persisitenta pe piele. Se face o evaluare a clientului ca personalitate, se afla dominanta olfactiva, teste de ph, de ADN (fir de par), alimentatie etc. Inschimb ai garantia ca vei cumpara un produs autentic calitativ la un pret foarte bun, fara costuri mari de reclama precum cele comerciale de brand, care in cea mai mare parte sunt si sintetice. 4. ce inseamna your personal aroma, care e conceptul YPA Your Perosnal Aroma este o colectie de 8 parfumuri feminine si 8 masculine fiecare avand cate o dominanta olfactiva, in acodurile de vard ale parfumului. Sunt practic cele 8 arhetipuri de personalitati olfactive pornind de la care se creeaza piramida olfactiva a parfumuluii tau unic, ce iti va da si o stare de bine, pentru ca fiind naturale au si functie de aromoterapie si wellbeing. Cu un astfel de parfum nu vei mirosi cu siguranta ca nimeni altcineva.
 Cine sunt clientii tai
Clientii mei sunt atat tineri care au adoptat un stil de viata sanatos si isi doresc un parfum unic si natural care sa ii reprezinte si care sa contina esentele alese de eim fie persoane mature, cunoscatoare care stiu ce vor si aleg constient ce e mai bine pentru ei.
ypa2
 

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza