Hurry no Worry, Keep it simple...

Scurt ghid de intervenție în caz de urgențe medicale

Pentru că recentul caz al fetiței de 11 ani care a murit de meningită ne-a arătat, pentru a câta oară, cât de prost funcționează sistemul, pentru că noi toate avem câte o experiență de nerepetat cu salvarea sau cu spitalele sau sau sau, încercăm să centralizăm mai jos unde putem suna și la cine putem apela în caz de urgențe. Și, de asemenea, ce ar trebui să știm noi să facem, ca măsuri de prim ajutor

 

1. Toxapel

(021-210-62-82 sau 021-210-61-83)

TOXAPEL este un serviciu telefonic de urgență realizat de Departamentul de Toxicologie al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” București și este destinat informării populației asupra modului în care trebuie acordat primul ajutor unui copil intoxicat până la sosirea ambulanței sau până la prezentarea la spital.

TOXAPEL funcționează 24 de ore din 24 și acoperă întreg teritoriul țării, putând fi apelat de acasă, de la orice telefon public sau mobil.

Mai multe informații aflați pe site.

 

2. Peditel (1791)

Serviciul PEDITEL 1791 este un serviciu dedicat părinților ce au nevoie de un sfat medical profesionist pentru sănătatea copiilor lor. Call centrul pediatric PEDITEL1791 este apelabil prin formarea numărului scurt 1791, un număr cu tarif standard, fără suprataxă, la care răspunde un medic pediatru sau cu pregătire în medicină de urgență. Medicul PEDITEL 1791 este pregătit să vă răspundă la întrebările legate de sănătatea copilului dumneavoastră, non stop.

Dacă mai știți și alte numere pe care le putem folosi, le adăugăm

Sfaturi utile despre măsurile pe care le puteți lua chiar voi găsiți aici. Crucea Roșie organizează și cursuri de prim ajutor, dacă vi se pare interesant putem încerca să găsim o variantă să organizăm noi, împreună cu ei, cursuri dedicate copiilor.

Aici găsiți informații utile despre cum se aplică Manevra Heimlich în cazul bebelușilor.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza