Goin' out..., Keep it simple..., Small&Trendy

Scrisoare deschisă în atenţia organizatorilor de festivaluri…

Dragii noştri,

Ştiţi adunările alea ale dependenţilor de toate felurile care încep cu “Numele meu este x si n-am mai y de un an?”
Ei bine, numele meu este Mama şi n-am mai fost la o adunare de copii tot de atunci. Căci, în ciuda declaraţiilor optimiste, a calculelor bazate pe studii profunde ale parentologilor, a zâmbetelor strălucitoare afişate, a tehnicilor de gândire pozitivă, a hashtag-urilor luminoase #lovemylife şi #perfectlife şi alte chestii perfecte, vă fac o mărturisire: adunările copiilor sunt cea mai mare spaimă a mamelor.
Sunteţi surprinşi, nu? E ok, şi noi am fost prima oara. Dar nu-i timpul pierdut. Putem să învăţăm împreună. Noi asta facem tot timpul.

Ce vrem?
Vrem #lucrurisimple

Vrem spaţiu. #aercurat. Pentru ei şi pentru noi. Nu vrem scaune. Avem la birou. Şi ei la grădiniţă. Vrem să alergăm. Cu ei sau după ei. Ori, după caz, să fugim şi singure, preţ de un #smoothie, cât să ne strângem forţele festive din nou😋
Vrem ca Fresh-urile să fie fresh. Şi variate. Dulci pentru ei, că poate-i convingem să le bea. Acrişoare pentru noi, că poate suntem la dietă, după naştere sau pe motiv de stres generat de preadolescenţa lor. Eventual vrem ca sucurile să fie şi cât mai colorate, să le asortăm cu rochiţele, să nu se vadă urma când sigur le vom vărsa în poală, în timp ce le schimbăm tricourile ude după atâta zbânţuială.
Vrem zona de #food. Multă mâncare. Şi bună. Pentru că, vedeţi voi, dragii noştri, nu vrem să fugim acasă să gătim. Vrem să stăm cât mai mult la voi.
Şi apropos, vrem multă apă. De băut şi mai ales de #spălat. Pentru că, dragii noştri, copiii au cele mai curate suflete şi priviri. Mâinile însă nu-s la fel.
Vrem ajutor, dacă se poate. Să fie #supravegheaţi şi nu doar de noi. Vrem animatori. Mulţi si dedicaţi. Vrem să se joace cu ei şi să ne facă şi pe noi să ne jucăm.
Vrem să fim lângă ei şi împreună cu ei. Vrem să ne simţim “in the city” dar ca acasă. Vrem să putem să-i alaptăm, la o adică, fix ca-n patul lor dar fără să fim acolo ci la voi.
Vrem să-i şi învăţăm ceva cu ajutorul vostru. Să se bucure de aer liber, nu doar de televizor şi calculator. Şi să strângă paharul de #smoothie şi să-l arunce la coş. Asta ar fi genial. Şi, dacă se poate, să îi convingeţi să-şi amintească asta şi acasă…
Pentru asta ar fi potrivit şi un impuls. Premii, spre exemplu. Vrem #premii, pentru ei şi pentru noi. Căci merităm.

Şi acum să vă spun şi unde am putea găsi aşa ceva.
Sâmbătă. Burger Fest. Peste tot dar mai ales în zona Lidl, care, potrivit graficului, răspunde listei noastre cu revendicări.
Ce au ei şi-mi place:
– Smoothie Bar cu mixuri de legume și fructe proaspete de la Piaţa Lidl, chiar în front of house.
– Dumbrava Lidl – zona în care ne jucam cu copiii, se joaca între ei şi se mai joacă şi cu cei de la asociația Ajungem Mari. Au deci şi supraveghetori și jocuri creative.
Ce au ei şi n-am vazut în altă parte:
– o staţie de spălat pe mâini. E separată de zona toaletelor, nu trebuie să aşteptaţi astfel la coadă şi sigur va avea mare succes. Acolo vă şi îi puteţi spăla după joacă, înainte de masă, după masă, după a doua masă…
– zona Totul pentru bebe, mai exact un truck special în care e posibil (şi distractiv) alăptatul, ba chiar şi schimbatul scutecelor.
– un punct de reciclare unde pot fi aduse ambalajele și peturile de la eveniment. Şi uite aşa mai învaţă să strângă şi ei una-alta, învaţă şi de ce e bine să facă asta afară şi mai pot fi şi premiaţi pentru asta.
Nu ştiu care vor fi premiile dar sunt sigură că #merită.

Semnat: grupul mamelor care stiu ca pot fi #surprinse😊

#lucrurisimpleculidl

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza