Keep it simple...

Pentru că se poate şi altfel… Bafta la bac:)

Dacă am urât ceva în şcoală, ăla a fost tocitul. Învăţatul ăla pe dinafară, prostesc, în care citeam o frază de 5 spre zece ori, aceeaşi frază, în funcţie de cât de obosită, distrată, îndrăgostită eram. În cel mai bun caz o şi înţelegeam într-un final. În altele, o reţineam pur şi simplu. Ca pe poezie. O poezie proastă, fără rimă. Iar în cel mai naşpa caz, nu se lipea de mine orice aş fi făcut. Parcă îmi văd şi acum biroul plin de cărţi şi caiete răsfirate. Pe unele le luam şi mă mutam cu tot cu ele pe jos, pe covor, ca să mai schimb decorul. Le luam cu mine peste tot. La şcoală, în cadă, în parc, în weekend-ul fugit la mare, pe plajă. Uh, mi se zbârleşte pielea pe mine şi acum când îmi amintesc.
Anii au trecut… la fel şi speranţele mele că se va schimba ceva. Nu, în şcoli nu au apărut lecţiile interactive, adaptate zilelor noastre. Materia e multă şi grea, profesorii, în majoritate, nu şi-au adaptat metoda de predare iar cei care au făcut-o se lovesc de aceeaşi programă prăfuită şi în mare parte inutilă… Şi aţi putea spune “Asta e… unde ne-am descurcat noi, s-or descurca şi ei, că-s chiar mai răsăriţi…” Păi tocmai asta e, că-s mai răsăriţi. Vă mărturisesc că eu pe fi-miu nu-l văd stând cu cartea în faţă şi citind acelaşi lucru de 10 ori. Am noroc dacă-l citeşte odată. Cel mai probabil însă nu va face nici asta, şi-şi va căuta pe net informaţia într-o formă potrivită generaţiei. Cum ar fi ecranizarea romanului. Sau un rezumat făcut de un vlogger… (chiar, ce idee!) Şi tot cel mai probabil, la examen va fi depunctat.
În fine, după ce m-am perpelit un pic şi am “săpat” (pe net, evident) am găsit o variantă. Pentru bac, deocamdată, dar sper să apară şi pentru admiterea la liceu sau cum s-o mai numi ea… Are legătură cu online-ul, implică nişte click-uri, nişte căşti şi, cel mai important, nu te ţine legat de biroul de acasă.

Ia priviţi aici:

Cum ar veni, materia de bac, toată, pe telefon. (sau tabletă sau calculator). Nu mai spun că informaţia este mult mai uşor de reţinut în variantă audio, dar ia imaginaţi-vă copilul care învaţă în timp ce aleargă prin parc… Sau la sală. Sau în tramvai. Oricând şi oriunde, comod, fără zeci de kilograme de cărţi în spate. Română real, uman, istorie, geografie, biologie, anatomie, toate.
Aveţi demo (gratuit) aici.
Cei care au creat platforma ne asigură că lecțiile respectă programa ministerului şi sunt actualizate la nevoie de profesori de la liceele cu promovabilitate bună. Prețul unei materii care conține TOATE lecțiile necesare pentru BAC este de 89 de lei.
Sincer, mie îmi place ideea. Aşa că am şi vorbit cu oamenii care au lucrat la platformă.  Nu de alta dar acuşi ne vine şi nouă rândul:) Şi apropo, pe site veţi găsi şi o ofertă: cuponul mothersandthecity15%.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza