Keep it simple...

5 tipuri de părinți care ne sperie

Dacă nu vă recunoașteți într-una din categoriile de mai jos, puteți să râdeți 🙂

1. Părintele superprotector

Este mereu pregătit pentru orice. Are la îndemână un pachețel cu sandviș, apă, dezinfectant, o căciuliță (în caz că e prea frig), un tricouaș (în caz că e prea cald) un prosop (în caz că transpiră), spirt, șervețele, Nurofen (în caz de febră), Smecta (în caz de stricare la burtă), Panadol (in caz că nu e suficient Nurofenul), Baneocin (în caz că se rănește odorul).

Expresia lui favorită: “în caz că”, “ai grijă să”

Copilul va ajunge fie un adult infantil, neputincios, gata oricând să se văicărească în fața oricui dispus să-l asculte, ipohondru și bolnăvicios, fie un rebel fără cauză, practicant de sporturi extreme.

2. Părintele superimplicat

Știe mai bine decât propriul lui copil când sunt programate testele, serbările, ședințele cu părinții, știe când are meci și cu cine, ce exerciții a făcut la mate în ultimele 3 luni și la câte a greșit. Este primul care se oferă să organizeze excursii și deplasări sau colectare de cadouri pentru clasă. Pune mult suflet și multă dezbatere în alegerea culorii baloanelor sau a tipului de șervețele pentru serbarea de sfârșit de an.

Expresia lui favorită: “mă ocup eu”, “știu eu”

Copilul lui va ajunge atât de sătul de prezența non-stop a părintelui său în viața lui încât, cu prima ocazie și primul tren, o va șterge de acasă, fără să se uite înapoi.

3. Părintele care știe el mai bine

“Normal că știu mai bine, că doar eu te-am făcut pe tine și nu invers!” Asta e deviza lui.

Știe și cum trebuie să țină copilul racheta în mână sau cum trebuie să fie reverul, “așa, tăiat, nu cum ți-a arătat prostul ăla de antrenor”, (asta deși n-a jucat în viața lui o oră de tenis), știe și ce prieteni sunt mai buni pentru copilul lui (“să nu te prind cu X, că părinții lui sunt niște sărăntoci, trebuie să țintești sus în viață!”). Este gata oricând să se ia la bătaie cu alți părinți care nu-i împărtășesc viziunile și părerile, și este gata să îl ia la pumni, la propriu, pe arbitrul care a îndrăznit să-i dea odraslei sale cartonaș roșu în meciul dintre AS Dârzenia Ciorogârla cu FC Uliul de Baltă Sascut. (aveți și o știre adevărată aici). Asta în cazul tatălui. În cazul mamei, ea se va înfige în părul oricărei alte cucoane care va îndrăzni să zica ceva de odorul ei, după ce, în prealabil, a avut grijă să-i zică “vreo două” nefericitei.

Expresia lui favorită: “hai, bă, mă lași”, “las că știu eu mai bine”, “tu să taci”

Copilul lui va ajunge fie un arogant cinic și suficient (în cel mai bun caz), fie un ins violent de-a dreptul, fie îi va fi atât de rușine cu părinții săi încât va face în așa fel încât să fugă în partea cealaltă de lume.

4. Părintele cool

El vrea cu tot dinadinsul să-i arate copilului și mai ales celor din jur că este la curent cu metodele moderne de educație care impun să fii mai ales prietenul copilului tău și să nu-i impui nimic. Este un fel de je m’en fiche glazurat cu accente de democrație. Astfel, într-un grup oarecare de copii, al lui va fi identificabil prin faptul că se tăvălește pe jos urlând, aruncă cu pietre în capul celorlalți, își scoate mucii cu un deget și-i întinde satisfăcut pe pereți, desenând cu ei un cal sau o casă, le ia jucăriile celorlați doar de dragul de a-i vedea p-ăia murind de nervi, și toate astea în timp ce părinții își privesc cu mulțumire și mândrie copilașul și le spun celorlați: “Vedeți? Asta înseamnă să crești un copil liber…”

Expresia lui favorită: “faci ce vrei”, “normal că ai voie să”

Copilul lui va ajunge fie un adult veșnic frustrat și ranchiunos din cauză că nu va înțelege niciodată de ce nu e lăsat să facă ce are el chef, fie un veșnic singuratic pentru că nu va găsi nicodată o persoană care să-l iubească atât de mult precum se iubește el, fie un artist neînțeles dar genial.

5. Părintele cu copil unic pe lume

Acest părinte este sincer convins că ceea ce a procreat el nu a mai existat și nici nu va mai exista pe lume. Tot ce face copilul lui este nemaivăzut, nemaiîntâlnit, nemaipomenit. Este dispus să-ți povestească atât timp cât este nevoie cât de minunat a recitat copilul lui Cățeluș cu părul creț, cum s-a strâmbat într-un fel unic prima dată când i-a dat lămâie și cum știe, dom’le, fără să-l întrebi, ce vrei de la el.

Dacă îndrăznești să faci aluzia măcar că aceste lucruri au mai fost făcute într-un mod identic de milioane de copii înaintea lui, te va șterge de pe contul de fb, whatsapp și îți va bloca nr de telefon.

Expresia lui favorită: “să vezi ce chestie extraordinară a făcut al meu ieri, e genial”, “vă spun, n-am mai văzut așa ceva”

Copilul va ajunge un adult infatuat, convins să este trimisul lui Dumnezeu pe Pământ. Dacă nu va găsi pe cineva să-i împărtășească această teorie, va cădea în paranoia, conviins fiind că toată lumea încearcă să-l saboteze din cauză că le este tuturor este net superior.

sursa foto: http://dontbethatparent.net/

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza