Bârfe in the city, Goin' out..., How they beat us, Hurry no Worry, Keep it simple...

Mituri urbane despre creşterea copiilor

  1. E perfect să nu îi faci copilului baie în fiecare zi. Nu i se întâmplă nimic, în ciuda vechii tradiţii româneşti care ne pune pe coji de nucă dacă nu trecem prin tot spalat-masat-uleiat- parfumat în fiecare seară în care oricum esşti praf şi n-ai niciun chef de negocieri de o oră ca să bagi copilul în baie şi încă o oră ca să îl scoţi din baie. Dacă vreţi ştiinţific, pielea are propria ei protecţie naturală, pe care o cam distrugem cu apă şi chimicale non stop. Sigur, spălatul la fund, pe dinţi şi pe ochi rămâne. Dar vă garantez, diferenţa de timp şi nervi e semnificativă .

2. Nu vă stresaţi cu mâncarea. Nu cred că există copil care să moară de foame. Sigur, nu e ok să mănânce ou kinder dimineaţa, la prânz şi seara, dar eu cred că dacă oferta e în regulă, e în regulă şi să refuze diverse. Nici noi, adulţii, nu mâncăm ce ni se oferă ci ceea ce vrem. Smaranda a avut o perioadă în care mânca iaurt non stop, acum să nu mai audă de el. Ouă n-a mâncat până acum vreo 2 luni, acum cred că mănâncă zilnic. Iar stresul ăla de la diversificare, cu linguriţele, tabelele, borcănelele, pasaturile şi aşa mai departe, ăla mi se pare o adevărată formă de tortură. Bună pentru industrie, că în perioada în care mă interesa subiectul şi am văzut invenţii care mai de care mai miraculoase şi mai scumpe, menite să liniştească nervii mamelor.

 

3. Nu vă propuneţi termene pentru renunţarea la pampers, suzete şi alte alea. Cu cât o veţi face, cu atât va fi mai complicat. De obicei ei renunţă când sunt pregătiţi să o facă. Smaranda, după ce a zis singură că nu mai vrea pampers, n- a făcut niciodată pipi în pat. S-a hotărât într-o seară că e mare şi aşa a şi fost. Cu suzeta cam tot aşa, nu mai ştiu exact cum a fost. Cert e că mi-am consumat o grămadă de energie găndindu-mă cum va fi atunci când va trebui să renunţe la pampers sau la suzetă şi de fapt nu s-a întâmplat nimic. Nimic as in nimic. Au fost nişte zile ca oricare altele.

sma3

4. E ok să le spui Nu. sigur, depinde ce nu şi cum şi când îl spui. Dar toate teoriile atât de bine vândute în zilele noastre, cu părinţi zen şi copii cărora nu li se interzice nimic- sau li se interzice, dar invers, căci, desigur, nu suntem suficient de ataşaţi şi necondiţionaţi dacă spunem nu- sunt de fapt noua ordine mondială

5. E ok să te duci la coafor, la manichiură, la club, la teatru, la film, oriunde vrei să te duci. Când Smaranda era foarte foarte mică erau nişte doamne prin online  foarte vehemente în ideea că me-time-ul e o porcărie şi că e o virtute să îţi crească rădăcinile nevopsite circa 15 centimetri. Ba mai mult, e o dovadă de egoism şi nededicare suficientă faţă de copilul tău simplul fapt că îţi doreşti asta. Sigur, o fi la dumnealor acolo, dar e ok şi aici, în lumea asta a superficialelor. Copiii sunt ok, nu vă faceţi griji, nu vor avea traume pe viaţă pentru că şi-au petrecut timp cu altcineva decât cu voi.

6. Ciocolata n-a omorât pe nimeni. Nici îngheţata.

sma

7. Nu, copiii nu trebuie să aibă doar jucării educative, din care să înveţe ceva. E ok să îşi cumpere şi prostioare, nu e totul o lecţie pe lumea asta. Plus că e fun să mergi la cumpărături cu copilul tău (ştiu, Teo şi Laura nu vor fi de acord cu mine, dar eu am fată, avantaj eu)

sma2

 

 

 

O altă listă, de 7 lucruri, găsiţi aici

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza