Keep it simple...

“Intoarcerea la valorile traditionale” sau despre renasterea inchizitiei

Anul 2016. O tara europeana isi propune sa interzica total avorturile, inclusiv pe cele terapeutice, in scopul de a se intoarce la radacinile traditionale catolice. In momentul de fata, in tara respectiva avortul este permis doar daca pune in periocol viata mamei, daca sarcina a survenit in urma unui viol sau daca fetusul are malformatii grave. Deci nu la cerere. Ci in situatii grave. Ei bine, acum, in numele acestor valori traditionale, se propune interzicerea si acestor optiuni.

Nu as vrea sa intru in ampla si indelungata dezbatere legata de are sau nu dreptul o femeie sa decida singura ce face cu corpul sau, pentru ca in acest caz nici macar nu e vorba despre asta. Este vorba despre perpetuarea fortata a unor traume. Despre nasterea altor traume.  Despre obligarea cuiva de a face ceva ce e impotriva vointei sale, in numele, repet, unor valori traditionale.

czarny

czarny2

 

Ma intreb ce se va intampla daca o femeie pierde pur si simplu sarcina. Stim ca adesea organismul respinge singur o sarcina cu probleme, de aceea sunt multe sarcini oprite in evolutie, fara niciun fel de interventie din afara. Aici o sa vina politia? O va aresta pe femeie? Sau ce se va intampla in mod exact?


Introducerea amendamentelor dezbătute la legea avortului va avea ca rezultat: (o analiza preluata de aici)

1. Doctorilor le va fi frică să trateze femeile ale căror sarcini sunt riscante, atât doctorul cât și mama pot face închisoare pînă la 5 ani.
2. Doctorii nu vor mai face niciun fel de demers pentru a salva viața unei femei gravide (ex. Cu o sarcină extrauterină) până când se va ajunge la “o amenințare directă la viața femeii”. În acest caz, noi și prietenele/mamele/surorile/fiicele noastre vom primi ajutor numai în momentul în care vom fi în chinurile morții.
3. Orice femei sau fată care a rămas gravidă în urma unui viol va fi forțată să nască fără a se lua în considerare vârsta, situația ei financiară sau familială.
4. O mamă care așteaptă un copil cu malformații care ar cauza moartea lui imediat după naștere, nu va avea de ales și va trebui să păstreze sarcina și să o vadă crescând înauntrul ei până când va naște și va deveni martora morții copilului ei.
5. O femeie care a suferit un avort spontan, dincolo de marea tragedie cu care se confruntă, se poate aștepta să fie investigatâ de poliție și să fie supusă la o serie de audieri.
6. Testele prenatale vor fi reduse considerabil, prin urmare diagnosticarea și tratarea unui copil nenăscut vor deveni aproape imposibile.

Un material complet despre ce se intampla in Polonia, aici

 

czarny3

Anul 2016. Alta tara europeana. 3 milioane de oameni semneaza o propunere de modificare a Constitutiei, prin care sa se interzica explicit casatoriile intre persoane de acelasi sex. Mai mult, si ar dori foarte mult ca statul sa nu mai dea bani pentru mijloace contraceptive. (aveti aici o lista de asa numite @masuri pentru politici privind familia). Tot in numele unor asa zise valori traditionale, crestine, etc. In aceeasi tara europeana, in scoli nu se face educatie sexuala, in aceeasi tara europeana e cea mai mare rata de minore care nasc, in aceeasi tara europeana inca victima unui viol e considerata vinovata pentru ca a fost violata.

Ne place sau nu, fundamentalismul religios e pe cale sa vina peste noi si din cu totul si cu totul alta parte decat ne asteptam. Milioane si milioane de oameni, deranjati probabil de ceea ce li se intampla in lumea reala, incep sa creada ca da, inchizitia poate era o solutie si ca pe vremuri se respectau regulile, nu ca acum. Asa ca isi vor dori sa se intoarca la ordine si disciplina. Si la lucruri simple si pe care sa le inteleaga. Ce nu inteleg li se pare condamnabil, iar jduecata lor e singura corecta si demna de urmat. Mie mi e frica de oamenii astia. Si din pacate sunt multi. Foarte multi. Din ce in ce mai multi.

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza