Keep it simple...

Galeria faptelor bune

Andreea este o artistă. Andreea visează. Andreea pictează. Andreea este, deşi nu mai este printre noi. După ani întregi petrecuţi în secţia de Oncopediatrie a Institutului Oncologic Bucureşti Andreea a urcat acum la îngeri. Este ea un înger care a lăsat pe pământ minuni pe pânză. A pictat până în ultima ei clipă iar cel din urmă tablou al său va rămâne la mama ei.

castor

Un alt tablou al Andreei însă a fost scos la licitaţie, alături de picturi ale altor 27 de copii bolnavi de cancer.

andreea

De ce să licităm? Pentru că au nevoie de noi. De ce să dăm vestea mai departe? Pentru că poate văd şi alţii care vor şi pot să ajute. Pentru că în acest fel putem să aducem şi noi o rază de soare pentru micii luptători. Sunt 30 de copii, cu vârste de la un an la 18, în secţia de Oncopediatrie a IOB. Fac tratamente greu de suportat de către un adult, darămite de o mână de om. Dar ei ştiu că doar aşa pot învinge boala. Chimioterapia le slăbeşte cumplit sistemul imunitar. Orice răceală, banală pentru noi, pentru ei poate fi sfârşitul. Aşa că ar trebui să stea cât mai mult în saloanele lor, izolaţi de ceilalţi. Dar cum să facă asta? Şi cât? Au nevoie să socializeze, să se joace, să rămână încrezători şi iubitori de viaţă. Iar pictura este terapia lor. Voluntarii de la P.A.V.E.L. fac eforturi pentru ca lună de lună să le ducă pânze, culori şi pensule. Dar e nevoie de mult mai mult. Este mare nevoie de instalaţii pentru dezinfecţia aerului, pentru ca ei să fie în siguranţă şi să se poată vindeca.

1

gs2

gs3

gs4

galeria

Aşa că 28 de tablouri făcute de micii pacienţi pot fi licitate luna aceasta, alături de 10 pandantive cu lănţişoare(5 realizate de unul dintre cei mai buni bijutieri din lume – Gianni Lazzaro şi 5 realizate de Camelia Bologa, designer Sabion). Le găsiţi la Galeriile Sabion, pe Calea Victoriei, în centrul capitalei. Am încredere că vom strânge banii necesari. Când am plecat azi de la galerie, printre lacrimi am ridicat ochii şi am văzut această imagine.

gs5

Şi am realizat că oricât de mulţi nori ar fi pe cer, lumina şi speranţa îşi vor găsi mereu drumul printre ei.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza