Keep it simple..., Men's Planet

Fiul meu are penis. Pe bune.

Ditai scandalul pe Facebook zilele trecute. Postări furibunde, zeci de comment-uri revoltate, păreri exprimate cu semne de întrebare, urmate de cele de exclamare şi multe multe emoticoane. Mărul discordiei: o captură dintr-un manual de educaţie sexuală pentru clasa a 4-a. Deocamdată propunere. Chiar şi aşa, pe principiul-corect dealtfel- mai bine prevenim decât să ne regulăm creierii după cu efectele, părinţii au sărit de posterior în sus. Să ne înţelegem, părinţii, adică nu doar mamele, mai pudice teoretic prin definiţie ci şi taţii. Bărbaţii.
Acuma, nu ştiu alţii cum sunt dar eu când mă gândesc la momentul la care am încercat timid să-i explic fiului cum e treaba asta cu făcutul copiilor şi, culmea, cu sexul, căci în nimicnicia mea n-am reuşit să separ cele două subiecte, parcă îmi vine să-i las şi pe alţii să încerce. A fost aşa. Înarmată cu o carte în două volume “Sexul pe înţelesul celor mici” m-am aşezat într-o noapte în pat, lângă el-fiul de 5 ani- şi am încercat să-l salvez de ruşinea unui dialog cu prietenii în care el să vorbească de barză iar ei de prezervative.
Zis şi făcut. A rezistat cam 2 minute. A început să caşte când am ajuns la anatomia femeii. Iar când m-a întrebat de e aia “vulvă” era deja clar că nu-l mai interesa răspunsul. Cum ar veni, ne-am oprit la preludiu. Unul atât de plictisitor încât s-a dus naibii dorinţa. De cunoaştere.
Revenind la lecţia care a inflamat spiritele, să analizăm un pic conţinutul.
Titlul textului, destinat cum spuneam clasei a patra, mai exact copiilor de 10-11 ani, este “A face dragoste”. Din start, mie mi se pare mişto. Implică dintr-o dată ceva mai mult decât “Cum se fac copiii”. Continuarea, la fel. Vorbeşte despre tandreţe. Explică tehnic foarte simplu ce se întâmplă. Şi mai ales, vorbeşte despre plăcere. Căci, mă scuzaţi, eu una aş vrea ca fiul meu să ştie că sexul e mişto.
Vă spun sincer şi îmi asum. Fiul meu nu are nici “cuc”, nici “cocoşel”, nici “elefănţel cu trompă” şi nici alte aimăluţe haioase prin care face pipi. Fiul meu are penis când vorbeşte cu mine. Şi p…, când vorbeşte cu băieţii căci da, cu riscul de a-i îngrozi şi mai tare pe pudici, ştie deja cuvântul şi-l foloseşte când se dă mare. Ceea ce, la vârsta lui, făceau şi taţii atât de indignaţi acum.
Şi uite, o să plusez chiar. Nu mi se pare o idee deloc rea ca în viitoarele manuale de educaţie sexuală să apară şi un capitol despre “Cum să faci dragoste mişto”. I-ar salva pe mulţi de frustrările ulterioare…

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza