Hurry no Worry, Keep it simple...

Dragă Moş Crăciun, aruncă un ochi pe lista asta! N-ai cum să dai greş

Fiică-mea a început să facă lista pentru Moş Crăciun de pe la începutul verii. Nu cumva să rateze ceva. Şi nu e modestă deloc. Dar deloc. Şi cu toate pregătirile, tot îşi mai aduce aminte că mai vrea câte ceva. Dacă faceţi parte din aceeaşi categorie de părinţi oropsiţi, care cu câteva zile înainte de Crăciun au aflat că mai au nişte cadouri de cumpărat (şi sunt aproape convinsă că faceţi), dacă aţi uitat să cumpăraţi şi cadourile pentru fini, copiii naşilor şi copiii prietenilor cu care veţi petrece de sărbători iar părinţii lor habar nu au ce îşi mai doresc cei mici, criza este gata. Prin urmare, ca să nu leşin de atâta stres, am căutat, am găsit şi am zis să fac o listă cu cadouri potrivite pe categorii de vârstă. Şi dacă tot am făcut-o, v-o arăt şi vouă că poate v-o fi de ajutor.

Din categoria 3 ani plus, în care cu graţie mă distrez şi eu, am în vizor următoarele:

·         Play-Doh, Castelul de îngheţată. De îngheţată, nu de gheaţă, că ştiu că doar Frozen aveţi în cap dacă aveţi fete prin preajmă. E imposibil să dai greş cu el. Arătaţi-mi un singur copil căruia nu-i place îngheţata şi eu îl mănânc. 🙂 Şi cât de fericiţi sunt când îşi pot modela propriul lor castel, cu îngheţată minunat colorată, pe care o pot orna după cum au ei chef (ştim şi câtă imaginaţie au). Vedeţi aici mai multe.

·         Play-Doh, Doctor Drill and Fill. Pentru că niciodată copiii nu au prea multă plastilină iar asta e atât de uşor de modelat. Plus că le dă un imbold serios puştilor care se tem de stomatolog. După ce plombează ei nişte măsele pe acasă, o vizită de rutină în cabinetul real devine floare la ureche. Mai multe aflaţi aici.

·         Bebeluşul Flurry Heart, My Little Pony. Numai cine nu are fată are o şansă să nu ştie ce-i cu Pony ăştia şi cât de importanţi sunt în vieţile noastre. Iar acesta este în top, pentru că este pufos, vorbeşte, râde şi i se mai şi luminează cornul când îl bagi în seamă. Da, e irezistibil spune fiică-mea.

·         Trenuleţul prieteniei. Credeaţi că aţi scăpat? Este doar începutul. Când vine vorba de My Little Pony nu există limite. Iar acest tren care vine la pachet cu Prinţesa Twilight Sparkle (este importantă, foarte importantă) este un accesoriu necesar în colecţie.

·         Librăria lui Twilight Sparkle, My Little Pony. V-am spus deja cât de importantă este această prinţesă. Dacă nu mă credeţi, doar îndrăzniţi să întrebaţi şi veţi asculta poveşti cu nemiluita. Fetele adoră setul, pentru că are o mulţime de haine de festival cu care pot îmbrăca poneii, după gustul şi inspiraţia lor.

libraria-lui-twilight-sparkle

Pentru 5 ani plus, unde chiar aveam o problemă, căci mă enervează groaznic cadourile care încurajează piţiponceala în rândul minidivelor, am găsit ceva superamuzant, potrivit şi pentru fete şi pentru băieţi:

·         Pie Face. E un fel de bătaie cu frişcă din Stan şi Bran, de pe vremea noastră, dar mult mai haios şi deloc periculos. Scopul oficial al jocului este să nu te nimerească frişca şi să aduni puncte. Cred că ăsta este primul joc din viaţa mea în care mi-aş dori să pierd. 🙂

La următoarea categorie de vârstă, 6 ani plus, mie mi-au făcut cu ochiul următoarele:

·         Transformers – Power Surge Optimus Prime. Ideal pentru puştanii care visează să salveze Pământul de hainii Decepticoni. Conţine figurina Power Surge Optimus Prime, care se transformă din robot în remorcă de tractor şi invers, 2 accesorii sabie, armură specială şi o aplicaţie disponibilă pentru copiii de peste 9 ani, numai bună de început lupta.

·         Jenga – un joc cu blocuri de lemn, care presupune să le scoţi pe cele din partea de jos şi să le repoziţionezi deasupra fără să dărâmi turnul. Este genial şi nu doar pentru copii. 🙂

Pentru 8 ani plus, căci am şi aşa ceva în lista de cumpărături, am găsit:

·         Nerf: N-Strike Elite HyperFire. Dacă aveţi cel puţin un băiat prin casă, sigur auziţi cât e ziua de lungă: Poc! Poc! Poc! Te-am nimerit!” Bine, e posibil să auziţi asta şi dacă aveţi o fată ca a mea. Aşa că un cadou ca acesta va fi bine primit. Vă spun doar atât: trage 5 proiectile pe secundă, până la 27 de metri distanţă.

·         Nerf, Modulus Recon MK2. Este în acelaşi timp tatăl şi mama celui de mai sus. Sunt 4 blastere într-unul singur, cu şine tactice, extensii şi accesorii. Îl poţi sprijini pe umăr şi poţi ţinti mai bine. Are şi ţeavă suplimentară, care creşte puterea de lansare a proiectilelor.

nerf-modulus-recon-mk2

·         Nerf, Modulus Ionfire. Cu acest set copiii îşi pot construi propriul blaster, pot adăuga extensia ţevii de tragere sau suportul pentru muniţie. Peste 1000 de combinaţii pot fi realizate cu setul complet Modulus.

nerf-modulus-ionfire

·         Transformers, Combiner Wars. Sunt figurine precum Alpha Bravo sau Silverbolt care pot forma un super robot Combiner Wars. 6 roboţi Transformers se pot combina între ei şi se transformă într-un robot de neînvins. Trebuie doar să se pună cei mici pe construit. Şi voi, dacă vă dau voie piticii.

·         Simon Air. Este o adaptare modernă a jocului Simon, în care jucătorii trebuie să privească, să memoreze şi să repete modelele. Dispozitivul simte când un jucător pune mâna în dreptul unei culori iar acesta trebuie să urmărească ordinea în care se succed mişcările ca să câştige.

Şi ultimul, dar nu cel din urmă, pentru cei de peste 13 ani:

·         Taboo, jocul cuvintelor interzise. Trebuie să îţi faci echipa să ghicească cuvântul de pe cartonaşul tras, dar cu mare grijă, să nu spui vreunul dintre cuvintele interzise. Este un joc minunat, care îi ajută pe puştani să îşi dezvolte vocabularul şi să comunice cu cei din jur.

Ca să fie tacâmul complet, pitica a nimerit cu ochii în laptop în timp ce eu făceam investigaţii pentru articol. Ghiciţi cu cât s-a mărit lista pentru Crăciun! Să aveţi şi voi spor la cumpărături! 🙂

(P)

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza