Goin' out..., Hurry no Worry, Keep it simple...

De ce (si unde) sa trimitem copiii in tabere

Smaranda e deja la a 4 a tabara, toate intr un an. Prima a fost mai usoara, a doua, culmea, mai grea, a treia si a patra fara vreo problema. Deocamdata local, dar ma gandesc serios sa o trimit de la anul si in strainatate. Singura mea retinere momentan este ca ar fi intr un mediu necunoscut, dar pe de alta parte e genul care isi face usor prieteni si atunci nu cred ca ar fi cine stie ce problema. Oricum, ma tot uit pe site uri pe tema asta si pentru ca am avut niste curiozitati, am cerut niste raspunsuri de la cei de la integraledu. Mi a raspuns Alexandra Piha, cea care se ocupa exact de acest departament, al tabaerelor in strainatate. Vi le las si voua aici,  poate cine stie, aveti aceleasi dileme ca si mine

  1. De la ce varsta pot merge copiii in tabere

 

O EduTabara in strainatate combina studiul unei limbi straine, cu pregatirea academica la standarde internationale si cu practicarea pasiunilor sau a sporturilor preferate, alaturi de tineri din intreaga lume. Activitatile, domeniile de studiu si locatiile sunt din cele mai variate, de la tabere precum Pre Fleuri din Elvetia, unde copiii de 3-5 ani se distreaza si fac o multitudine de activitati interesante intr-un campus cu toate dotarile necesare, la tabere in Malta cu multe sporturi si activitati in aer liber pentru tineri intre 10 si 18+ ani, pana la tabere academice in Cambridge cu programe intensive de studiu in diferite domenii academice, pentru tineri intre 14-19 ani. Exista o mare varietate de tabere in strainatate pentru toate categoriile de varsta, acestea incluzand tabere de perfectionare a unei limbi straine sau a unui anumit domeniu profesional pentru adulti, sau tabere unde copiii pot merge insotiti de parinti, fiecare avand un program diferit de cursuri si activitati.

2. Cat costa in medie taberele in strainatate, pentru ca eu, cel putin, am aceasta temere, ca ar fi foarte scump

 

Costul unei tabere variaza de la 350 de euro pentru o saptamana, in Bulgaria, la 700 de euro pentru aceeasi perioada in Germania sau la 1000 GBP in UK si ajung la 2585 de franci elvetieni sau mai mult pentru o tabara de doua saptamani, in Elvetia. Serviciile si costurile taberelor incluse sunt un pachet complet si reprezinta cam tot ce au nevoie copiii pe timpul sejurului. Astfel, pe langa programul de cursuri, acestea includ activitati sportive, excursii, cazare, masa, monitorizare si asistenta permanenta, transfer la si de la aeroport. Perioada minima recomandata este de doua saptamani, insa se poate alege si o saptamana, 3, 4 sau 5.

3. Care sunt taberele cele mai cautate

 

Cele mai cautate destinatii raman Marea Britanie, Germania, Elvetia, Franta si Spania, insa creste interesul si pentru destinatii precum Germania, Malta, Japonia, Tarile Nordice, SUA. Portofoliul IntegralEdu cuprinde peste 300 de variante de tabere in intreaga lume, cu mii de combinatii de activitati si limbi straine practicate. Alegerea o face in final familia, impreuna cu copiii, noi ii ajutam sa aleaga ceea ce li se potriveste cel mai bine in materie de obiective, pasiuni, locatie si buget desigur.

Pe langa activitatile de studiu a diferitelor materii sau limbi straine, in cadrul acestor tabere participantii sunt implicati, la alegere, in activitati sportive, creative, recreative si merg in excursii, iar activitatile sunt din cele mai diverse.

Exemple de activitati: cursuri de limbi straine (pentru toate limbile straine mentionate mai sus), activitati sportive precum: tennis, fotbal, echitatie, inot, canotaj, pilotaj, navigatie, windsufing, golf, sah, scrima, arte si pasiuni: pictura, olarit, film, teatru, dans, muzica, instrumente muzicale, etc., cursuri de la: business, law, medicina, media si comunicare, pregatire portofoliu arhitectura, arta si design, IT, inginerie si programare, biologie moleculara, economie, filozofie, psihologie, design, jocuri video, programe de tineri lideri, dezbatere, moda, hospitality si arta culinara, etc., pregatire pentru sisteme de invatamant precum: IB, A-Levels, universitate, etc.

4. Am vazut ca aveti inclusiv oferte pentru vorbitorii de japoneza 🙂 cum alegeti dvs taberele respective, ce presupune organizarea lor

 

EduTaberele in strainatate ofera programe academice, recreative, tematice/vocationale sau mixte in limbile engleza, franceza, italiana, spaniola, germana, japoneza, chineza, olandeza, rusa, araba, etc. 99% din aceste tabere contin ca si program cursuri de limbi straine sau cursuri academice pe diferite domenii, activitati sportive/recreative, activitati de socializare si excursii. Programul acestora difera de tabara la tabara, fiind aleasa acea combinatie care raspunde cel mai bine cerintelor si obiectivelor cursantului. Se tine cont de varsta si de nivelul de stapanire al limbii straine alese.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza